Bierkrat tafel zelf maken met een complete bouwplan en zaaglijst.

Bier en statafels zijn eigenlijk onmisbaar. Op het terras, onder de veranda en in de mancave. Maar wat dacht je van een combinatie van deze twee?

Een bierkrat tafel maak je eenvoudig zelf. Ter ere van een feestje of jubileum, maar natuurlijk ook voor in de tuin of in de schuur.

bierkrat statafel bouwen

Bier statafel bouwen van hout

Gezellig een biertje drinken met vrienden doe je het liefst aan een statafel. Perfect op hoogte voor een goed gesprek en veel comfortabeler dan een tuintafel.

Deze statafels bieden plaats aan maar liefst 2 kratten bier. De volle variant bewaar je onderin, terwijl je de lege krat van bovenaf weer kunt vullen met lege flesjes.

Als fervent bierdrinker weet je dat dit voordelen heeft. Je hoeft namelijk niet meer heen en weer te lopen naar de schuur.

Dat betekent meer quality time met jouw vrienden. Wil je zelf een bierkrat statafel maken? Wij vertellen je hoe.

Houten bier statafel maken

Een statafel van hout met plaats voor 2 bierkratten

Als je zelf een bierkrat tafel wilt bouwen, dan kun je daar maar liefst 2 kratten bier in kwijt. Ook heb je direct een fijne tafel om aan te kunnen staan.

Deze biertafels kun je maken van hout. Bijvoorbeeld van steigerhout of vuren. Ook douglas is een houtsoort die zich makkelijk laat bewerken en zagen.

Je kunt de statafel naderhand ook nog een trendy kleurtje geven.Het middenconsole van de tafel biedt plaats aan 2 kratten bier. De onderste ruimte is geschikt voor een vol krat.

Daar bovenop plaats je de lege krat. Via de opening in het midden van het tafelblad, kun je de bierflesjes snel en makkelijk weer terugplaatsen in de krat. Is deze leeg? Dan wissel je de kratten heel eenvoudig om.

Een statafel van hout met plaats voor 2 bierkratten

Zelf tafel met bierkratten bouwen met een werktekening

Als je zelf een stoere bierkrat statafel wilt bouwen heb je een duidelijke tekening nodig. Je weet dan namelijk zeker dat jouw biertafel de juiste hoogte heeft om aan te staan.

Een werkplan gebruiken is ook nodig om de breedte te bepalen. Je wilt immers wel dat je de kratten bier makkelijk in en uit kunt nemen.

Een bierkrat tafel zelf maken is niet moeilijk. Je kunt dit leuke doe-het-zelf project ook realiseren wanneer je géén kluservaring hebt.

Houten bier statafel maken met opbergruimte en een rond blad

Een biertafel om aan te kunnen staan moet natuurlijk voorzien zijn van een rond blad. Zo kun je elkaar aankijken tijdens het voeren van gesprekken.

Natuurlijk onder het genot van een koud biertje. Een rond blad voor een bierkrat statafel heeft een bepaalde afmeting.

Deze past precies op de opbergruimte voor de bierkratten en zorgt voor stabiliteit. Een werkplan voorziet je van alle afmetingen. Je hoeft alleen het stappenplan maar te volgen.

bierkratfel maken met een bouwplan

Bierkrat tafel bouwtekening PDF downloaden

Wil je jouw bar, terras of veranda uitbreiden met deze handige statafel? Laat dan niets aan het toeval over en gebruik een duidelijk plan.

De bierkrat tafel bouwtekening bevat handige materiaal- en zaaglijsten. Je weet dus precies welk gereedschap en gerei je nodig hebt.

meer info, klik hier >>

Dit vind je misschien ook interessant!

  in Niet gecategoriseerd   0

  About admin

  No Comments

  Be the first to start a conversation

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.