Bouwtekening tuinhuis pdf formaat met zaaglijst nodig?

bouwtekening tuinhuis pdf

Met een bouwtekening voor een thuishuis kun je zelf een schuur of extra opslagruimte bouwen. En dat is veel makkelijker dan je in eerste instantie misschien dacht.

Met de juiste materialen, een werkplan en goed gereedschap bouw je zelf een houten schuurtje in de tuin. Je beschikt direct over een mooie droge ruimte en meer opslag.

Zelf een houten schuurtje bouwen in de tuin

Tuinhuisjes zijn eigenlijk een essentieel onderdeel van jouw tuin. Je kunt ze veelzijdig gebruiken voor allerlei doeleinden. Zoals een buitenbar of een plek voor de jacuzzi.

Deze houten schuurtjes zijn natuurlijk ook een perfecte speelplaats voor kinderen, of het opslaan van tuingereedschap, de loungeset of ander meubilair dat droog moet staan.

Een tuinhuisje maken in de voor- of achtertuin hoeft niet duur te zijn. Zeker niet wanneer je besluit om deze zelf te maken. Met een werkplan zijn er ontzettend veel opties beschikbaar.

Daarnaast kun je het hout dat je gebruikt voor de schuur ook behandelen. Bijvoorbeeld met verf, lak of een beits. Dat zorgt voor een professionele uitstraling en een lange levensduur.

bouwtekening tuinhuis pdf

Wat heb je nodig om zelf een tuinschuur te maken van hout?

Als je zelf een houten tuinhuis wilt bouwen, heb je de nodige materialen en gereedschappen nodig. Daarnaast is het verstandig om gebruik te maken van een stappenplan.

Het is de moeite waard om te kiezen voor een goede kwaliteit hout en bevestigingsmaterialen. Een goed gebouwd tuinhuisje gaat dan namelijk jaren mee.

Om jouw eigen opslagruimte in de tuin te bouwen, heb je de onderstaande basismaterialen nodig. Uiteraard staat dit ook beschreven in het bouwplan voor jouw doe-het-zelf schuur.

 • Bevestigingsmaterialen zoals scharnieren en sloten
 • Een vloer
 • Dakbedekking
 • Bevestigingsmateriaal zoals spijkers, schroeven en steunen
 • Glaswerk

Geschikt hout voor het maken van een huisje in de tuin

Kies voor jouw tuinhuis een kwalitatief hoogwaardige houtsoort met een lange levensduur. Zoals bijvoorbeeld geïmpregneerd tuinhout, hardhout of douglas.

Dit hout is waterbestendig, laat zich makkelijk bewerken en beschermt jouw spullen tegen de invloeden van het weer. Eventueel kun je ook pallethout of steigerhout gebruiken.

bouwtekening tuinhuis pdf

Deze houtsoort vergt wel meer bewerking en onderhoud. Onbewerkt pallethout is weliswaar goedkoop, maar is niet zo goed bestand tegen de invloeden van het weer.

De basisuitleg voor het maken van een houten tuinschuur

1. Het leggen van de fundering van behandelde houten of betonnen balken

2. De vloer van het tuinhuis monteren

3. Het opzetten van de wanden

4. Het monteren van het dak

5. De ramen monteren

6. Bevestigen van de wanden aan de vloer

Zelf een huisje maken van hout voor in de tuin heeft veel voordelen. Je kunt het schuurtje namelijk net zo groot maken als jij dat wenst. Dat maakt ze ook geschikt voor kleine tuinen.

Als je zelf een huisje bouwt met een tekening, bepaal je zelf de vorm van het tuinhuisje. Daarnaast kun je eventueel ramen aanbrengen in de voorkant of de zijkant van de schuur.

Zelf bouwen betekent ook dat je een tuinhuisje realiseert dat past binnen jouw budget. Je bepaalt namelijk zelf welke houtsoort en materialen je wilt gaan gebruiken.

bouwtekening tuinhuis pdf

Dit zijn de voordelen van een houten huisje in de tuin

Of het nu gaat om een fiets, een fitnessapparaat of het opbergen van de kerstversiering. Extra opslagruimte in de tuin is altijd een goede en praktische investering.

Opslagruimte is ook van groot belang voor kopers van huizen. Een houten tuinhuisje in de tuin maken jouw woning aantrekkelijker waardoor ook de woningwaarde stijgt.

1. Meer opslagruimte

Opslag is het meest voor de hand liggende voordeel van een tuinhuisje. Als je extra ruimte in de tuin hebt, wordt het opbergen van spullen een stuk gemakkelijk.

Denk daarbij maar eens aan de fietsen van de kinderen, de barbecue en alle andere voorwerpen die je nodig hebt in en rondom het huis. Je kunt ze nu droog opslaan.

Met een veilige houten berging in de tuin bescherm je jouw spullen ook tegen diefstal en roestvorming. Jouw tuinspullen en gereedschap gaan dus veel langer mee.

2. Verhoogt de woningwaarde

Een houten tuinhuis is een toegevoegde waarde voor de tuin, maar ook voor de woning.

Extra opslagruimte in de tuin kan de woningwaarde flink laten stijgen.

Bijvoorbeeld omdat je een houten schuurtje in de tuin ook kunt gebruiken als extern kantoor, een speelkamer voor de kinderen, een gastenverblijf of een droge werkplaats.

3. Een ruimte voor activiteiten

Een tuinhuisje kan ook een geweldige ruimte zijn voor activiteiten. Zoals schilderen in een atelier, je eigen mancave of een fitnessruimte aan huis in de tuin.

bouwtekening tuinhuis pdf

Een tuinhuis bouwen in de tuin doe je ook om deze te gebruiken als een zomerhuisje.

Hier kun je heerlijk vertoeven in de zomer of tijdens de lange zwoele zomeravonden.

Je kunt je te midden van het groen terugtrekken in alle rust en privacy. Daarnaast hoef jij je niet meer aan te passen aan de invloeden van het weer.

Bouwtekening tuinhuis PDF formaat downloaden?

Als je zelf een houten schuur in de tuin wilt maken, dan is een goede voorbereiding natuurlijk van belang. Evenals een stevige fundering die zorgt voor een solide bouwwerk in de tuin.

Uiteraard wil je niet zonder een stappenplan beginnen aan het bouwen van een houten huisje in de tuin. Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig met een duidelijk werkplan.

De PDF bouwtekening tuinhuis is voorzien van een stap voor stap uitleg. Je hoeft dus geen kluservaring te hebben om zelf een schuurtje van hout te bouwen op jouw terrein.

De tekening is daarnaast voorzien van een overzichtelijke lijst met materialen. Je weet dus precies wat je nodig hebt om de opslagruimte van je dromen te kunnen maken.

bouwtekening tuinhuis pdf

Om zeker te zijn van een solide constructie, volg je simpelweg de stappen en de zaaglijsten in de omschrijving van de bouwtekening.

Zo weet je zeker dat je geen belangrijke verbindingen vergeet waardoor het tuinhuis misschien minder sterk en stevig wordt. Als laatste kun je jouw schuur ook bewerken.

Bijvoorbeeld met een buitenbeits of een vrolijke kleur verf die past bij de uitstraling van jouw woning. Zo heb je jarenlang plezier van jouw eigen houten opslagruimte in de tuin.

meer info klik hier >>

bouwtekening tuinhuis pdf

Dit vind je misschien ook interessant!

  in Niet gecategoriseerd   0

  About admin

  No Comments

  Be the first to start a conversation

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.