Kattenhuisjes voor buiten maken met bouwtekening en zaaglijsten

Kattenhuisjes voor buiten kun je prima zelf maken met een goede bouwtekening. Deze leuke hokjes voor katten plaats je in de tuin, op het terras of ergens anders rondom het huis. Zo heeft jouw kat altijd een droge en veilige schuilplaats. Ook wanneer je niet thuis bent. Maar hoe maak je zelf een veilig houten kattenhuis en waar moet je tijdens het bouwen op letten?

Waarom zelf een houten kattenhuis bouwen?

Katten zijn dol op warme en knusse plekjes. Om te slapen of uit te rusten, maar ook om te schuilen. Bijvoorbeeld voor de wind of de regen. Een kat kom je daarom vaak regen op de raarste plekjes rondom het huis. Bijvoorbeeld in de nieuw aangeplante border of bakken.

Natuurlijk liggen poezen ook graag op ons tuinmeubilair. Als je dit liever wilt voorkomen, dan is het zelf maken van een schuilhok voor katten een prima idee. Ze zijn eenvoudig zelf te bouwen met een stap-voor-stap tekening, veilig én veel goedkoper dan in de winkel.

Daarnaast zijn kattenhuisjes voor buiten gemaakt van hout, waardoor ze perfect in de omgeving passen. Je hebt dus geen lelijke plastic objecten op het terras of in de tuin. Kies voor een poezenhuis met een puntdak of zelfs met een veranda of meerdere openingen. 

kattenhuisje-bouwtekening-buiten

Doe-het zelf huisje voor katten van verschillende soorten hout

Huisjes voor katten of poezen kun je zelf bouwen van verschillende houtsoorten. Je kiest eenvoudig de soort hout die past binnen jouw budget of bij jouw tuinmeubilair. Daarbij kun je denken aan een buiten kattenhuis van steigerhout, pallethout of vuren.

Afhankelijk van welke houtsoort je kiest voor het maken van een kattenverblijf, moet je ook nadenken over het onderhoud. Omdat het huisje voor de poes ook wordt blootgesteld aan weersinvloeden zoals vocht en regen, is beitsen of lakken vaak wel een must.

kattenhuis-voor-buiten-bouwtekening

Waarmee rekening houden als je een huis voor katten maakt?

Goede en comfortabele kattenhuisjes voor buiten moeten aan een aantal eisen voldoen. Sla deze tips niet in de wind, want een kat is nou eenmaal een kieskeurig dier. Je wilt natuurlijk voorkomen dat jouw katten straks niet in jouw zelfgemaakte huisje willen slapen of rusten.

De verblijven moeten natuurlijk in de eerste plaats waterdicht zijn. Dat doe je door het aanbrengen van een waterproof dak. Hoe je dat moet doen en welk materiaal je daarvoor nodig hebt, lees je in onze stap-voor-stap kattenhuisjes bouwtekening in PDF formaat.

Ook moet het hout dat je gebruikt voor het kattenhuis vrij zijn van splinters. Je wilt immers niet dat jouw kat zich kan bezeren of verwonden. Je kunt de houten planken zelf schuren, maar je kunt ook geschuurd hout kopen. Laten schuren door de houthandel kan ook.

De opening van het kattenhuis voor buiten moet de juiste doorsnede en afmeting hebben. Je kunt kiezen voor een ronde of rechthoekige opening. Desgewenst kun je deze ook nog voorzien van een kattenluik of een afsluiting. Zo voorkom je dat er vuil naar binnen waait.

Online kattenhuis bouwtekening downloaden

kattenhuisjes-detail-bouwtekening

Wil je jouw lieve huisdier ook voorzien van een warme, veilige en knusse schuilplaats? Onze kattenhuisjes bouwtekening kun je eenvoudig en snel downloaden. Dit werkplan bevat alles wat je nodig hebt voor het zelf maken van een houten kattenverblijf voor buiten.

Zoals handige zaaglijsten en een overzichtelijke materiaallijst. Je weet dus van tevoren precies hoeveel hout je nodig hebt als je zelf een tuinhuisje wilt maken voor jouw poezen. Door de stap-voor-stap handleiding sla je geen belangrijke stappen in de constructie over.

Met de kattenverblijf tekening is het zelf maken van een huisje voor poezen niet alleen heel makkelijk, maar ook nog eens leuk. Je bepaalt namelijk zelf hoe groot het tuinhuis voor katten eruit moet komen te zien. Heb je meerdere poezen? Maak er dan zeker 2 of 3.

Kattenhuisjes voor buiten zijn dé perfecte oplossing wanneer je jouw katten van een veilig plekje wilt voorzien als je van huis bent. Je voorkomt daarmee dat ze slapen of rusten op onveilige, koude of natte plaatsen. Dat stelt jouw hart voor dieren natuurlijk ook gerust.

meer info klik hier >>

 

kattenhuisje-bouwen

Dit vind je misschien ook interessant!

  in Niet gecategoriseerd   0

  About admin

  No Comments

  Be the first to start a conversation

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.