Poppenhuis meubels maken met een bouwtekening en zaaglijsten.

Poppenhuis meubels maken doe je natuurlijk zelf. Dat is niet alleen super leuk om te doen, maar ook nog eens heel dankbaar werk. Je maakt er een kind namelijk heel blij mee.

Poppenhuizen zijn misschien wel het meest leuke speelgoed voor meisjes. Helaas zijn deze huizen in de winkel vrij prijzig. Laat staan dat je ook het meubilair nog moet aanschaffen.

poppenhuis meubels maken

Gelukkig is het zelf bouwen van deze poppenmeubels helemaal niet moeilijk. Voor je het weet maak je zelf een poppenbed, een echt bankstel én kleine poppenstoeltjes. Te leuk!

Zelf meubels maken voor in een poppenhuis

Een poppenhuis is natuurlijk niet compleet zonder een inrichting. Dat maakt het spelen met poppen nét iets leuker. Waar moet de pop van jouw dochter of kleindochter anders slapen?

En televisie kijken? Dat doen de poppen vanaf nu vanaf hun eigen houten poppen bank. Genieten van een maaltijd doen de popjes aan tafel én op de kleine stoeltjes van hout.

Poppenhuis meubels bouwen van hout is een leuk doe-het-zelf project. Voor ervaren klussers, maar zeker ook voor beginnende poppen meubelmakers.

poppenhuis meubels bed

Het interieur is natuurlijk leuk om cadeau te geven. Ter ere van een verjaardag of een speciale gelegenheid. Meubels van hout maken het poppenhuis tot een echte villa.

Welke houten meubeltjes voor een poppenhuis kan ik maken?

Er zijn heel veel verschillende houten meubels die je kunt maken. Eigenlijk vind je poppenhuis meubels ook terug in je eigen interieur. Deze meubeltjes kun je maken:

 • Poppenbed voor in de slaapkamer van het poppenhuis
 • Poppentafel om lekker aan te kunnen eten
 • Poppenstoel om uit te kunnen rusten van alle avonturen
 • Poppenbank om languit op te liggen
 • Poppenhuis schuur om alle spulletjes van de pop in op te bergen

Welke interieurstyling krijgt jouw poppenhuis?

Als je zelf een poppenhuis wilt inrichten met meubels, dan wil je natuurlijk wel weten welke houtsoort je daarvoor het beste kunt gebruiken.

Douglas of vurenhout is geschikt voor het maken van kleine meubeltjes. Deze houtsoort is makkelijk te zagen en te schuren. Ook kun je dit hout heel eenvoudig verven en lakken.

poppenhuis maken

Leuke doe-het-zelf ideeën voor het beschilderen van poppenhuis meubels

Kleine bedjes en banken vragen om een kleurtje. Als je zelf poppenhuis meubels maakt met een bouwplan, dan kun je deze ook heel eenvoudig schilderen. In elke kleur die je maar wilt.

Natuurlijk kun je het hout ook op een andere manier bewerken. Bijvoorbeeld met leuke patronen en prints. Dat kun je heel eenvoudig doen met lijm en servetten.

poppenhuis meubels bank

Kies gewoonweg de servetten die je leuk vindt in de vorm die je nodig hebt. Zo geef je elk meubel in het poppenhuis een unieke look.

Natuurlijk kun je de houten poppenhuis bank of het bedje ook nog voorzien van dekentjes en kleine kussentjes. Laat jouw fantasie de vrije loop. 

Kleine meubels voor poppen maken met een tekening

Heb je online al gezocht naar duidelijke werktekeningen voor poppenhuis meubels? Dan is de kans groot dat je daarin niét bent geslaagd.

Ga in elk geval niet aan de slag met het maken van meubels van karton. In de eerste plaats omdat dit materiaal niet is geschikt voor intensief gebruik.

Want reken er maar op dat er vaak wordt gespeeld met jouw poppenhuis meubels. Meubeltjes voor poppen maak je van hout. Maar hoe kom je aan een tekening?

poppenhuis meubels bed

Gelukkig is jouw zoektocht vanaf nu voorbij. Als je wilt kun je direct aan de slag met het maken van de mooiste meubeltjes voor poppen.

Wij hebben de poppenhuis meubels bouwtekening namelijk al voor je klaarliggen. Uiteraard in PDF en super compleet met zaaglijsten en materiaallijsten.

Ons werkplan is voorzien van de afmetingen die je nodig hebt voor het maken van verschillend meubilair. Van eettafels en bankstellen tot aan een poppenbedje en een schuur.

Hebben de poppen van jouw dochter eerst een huis nodig? Wij hebben zelfs een stadswoning poppenhuis bouwtekening voor je.

poppenhuis vila

meer info klik hier >>

poppenhuis maken

Dit vind je misschien ook interessant!

  in Niet gecategoriseerd   0

  About admin

  No Comments

  Be the first to start a conversation

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.