Schuilstal paarden maken met handige stappenplan.

Schuilstal schapen of paarden bouwen

Een schuilstal voor paarden is een ruimte waar paarden kunnen worden gehuisvest om te beschermen tegen het weer en om ze toegang te geven tot voer en water. Als je een schuilstal voor paarden wilt maken, zijn hier enkele stappen die je kunt volgen:

 1. Bepaal de grootte van de schuilstal. Zorg ervoor dat de ruimte groot genoeg is voor het aantal paarden dat je wilt huisvesten, en rekening houden met voldoende ruimte voor beweging en het opslaan van voer en water.
 2. Kies een geschikte locatie. Zorg ervoor dat de schuilstal op een vlak en droog terrein staat, zodat water niet kan staan. Houd ook rekening met de toegang tot voer, water en eventuele weiden.
 3. Kies een geschikt materiaal voor de constructie van de schuilstal. Hout, metaal of beton kunnen allemaal worden gebruikt, afhankelijk van de beschikbaarheid en de voorkeur van de eigenaar.
 4. Bouw de schuilstal volgens de voorschriften en regelgeving voor de bouw van schuilstallen voor paarden. Dit kan variëren per land of regio, dus zorg ervoor dat je de juiste vergunningen en toestemmingen hebt voordat je begint met bouwen.
 5. Maak de binnenkant van de schuilstal comfortabel voor de paarden. Dit kan betegeling of strooisel op de vloer zijn, en voldoende licht en ventilatie. Zorg ook voor voldoende ruimte voor het opslaan van voer en water.
 6. Zorg voor regelmatige onderhoud en reiniging van de schuilstal om ervoor te zorgen dat de paarden in een schone en veilige omgeving verblijven.
paardenstallen bouwen

Schuilstal paarden zelf maken van hout

Een houten schuilstal voor paarden kan een goede keuze zijn omdat hout een duurzame en betaalbare optie is.

Bovendien is hout gemakkelijk te bewerken en te bouwen, zodat je de schuilstal op maat kunt maken voor jouw paarden.

Als je een houten schuilstal voor paarden wilt maken, zijn hier enkele dingen waar je rekening mee moet houden:

 1. Kies een geschikt houtsoort. Een stevige en duurzame houtsoort zoals douglas of eik is geschikt voor een schuilstal voor paarden. Zorg ervoor dat het hout behandeld is om rotting te voorkomen.
 2. Bepaal de grootte van de schuilstal. Zorg ervoor dat de ruimte groot genoeg is voor het aantal paarden dat je wilt huisvesten, en rekening houden met voldoende ruimte voor beweging en het opslaan van voer en water.
 3. Bouw de schuilstal volgens de voorschriften en regelgeving voor de bouw van schuilstallen voor paarden. Dit kan variëren per land of regio, dus zorg ervoor dat je de juiste vergunningen en toestemmingen hebt voordat je begint met bouwen.
 4. Maak de binnenkant van de schuilstal comfortabel voor de paarden. Dit kan betegeling of strooisel op de vloer zijn, en voldoende licht en ventilatie. Zorg ook voor voldoende ruimte voor het opslaan van voer en water.
 5. Zorg voor regelmatige onderhoud en reiniging van de schuilstal om ervoor te zorgen dat de paarden in een schone en veilige omgeving verblijven.
paardenstallen bouwen

Houten paardenstal zelf maken

Het bouwen van een paardenstal vereist goede planning en aandacht voor detail. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het ontwerpen en bouwen van een paardenstal:

 1. Locatie: Zorg ervoor dat de stal op een goed beloopbare en drainerende grond staat, ver weg van bomen en andere obstakels. Zorg ook voor voldoende ruimte voor de paarden om te bewegen en te graze.
 2. Grootte: De grootte van de stal hangt af van het aantal paarden dat je wilt huisvesten en hoeveel ruimte ze nodig hebben. Als richtlijn geldt dat een paard ongeveer 10-12 vierkante meter per stuk nodig heeft, afhankelijk van de grootte van het paard en de omstandigheden.
 3. Ventilatie: Een goede ventilatie is essentieel om te voorkomen dat de stal te warm of te vochtig wordt. Zorg ervoor dat er voldoende ramen en luchtroosters zijn om voldoende luchtcirculatie te garanderen.
 4. Verlichting: Zorg voor voldoende verlichting in de stal, zodat de paarden genoeg licht hebben om te zien en zich comfortabel te voelen.
 5. Water: Zorg ervoor dat de paarden altijd toegang hebben tot schoon drinkwater.
 6. Voeropslag: Zorg voor voldoende ruimte om het voer op te slaan en om het te kunnen verdelen.
 7. Stallen: De stallen moeten groot genoeg zijn om de paarden comfortabel te laten staan, en ze moeten goed geventileerd en verlicht zijn.
 8. Beveiliging: Zorg ervoor dat de paardenstal veilig is voor de paarden en dat er geen gevaar is voor ontsnapping.
 9. Buitenruimte: Zorg voor voldoende ruimte voor de paarden om te bewegen en te graze, en zorg ervoor dat het omheind is zodat ze niet weg kunnen lopen.

Het maken van een overdekte schuilstal voor paarden kan een grote klus zijn, maar het kan ook een zeer nuttige toevoeging zijn voor uw paardenverblijf.

Schuilhok schapen of voor een paard maken

Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden bij het maken van een overdekte schuilstal voor paarden:

 1. Locatie: Het is belangrijk om een locatie te kiezen die gemakkelijk te bereiken is voor uw paarden en die voldoende ruimte biedt voor het gebouw en de omgeving ervan. Houd ook rekening met de omgeving, zoals de windrichting en het aanwezige grondwater.
 2. Grootte: Het is belangrijk om te overwegen hoeveel paarden u wilt huisvesten en hoeveel ruimte ze nodig hebben. Zorg ervoor dat de schuilstal voldoende ruimte biedt voor de paarden om zich te bewegen en om eventuele toekomstige uitbreidingen te plannen.
 3. Materiaal: Er zijn verschillende materialen die gebruikt kunnen worden voor het bouwen van een overdekte schuilstal, zoals hout, staal en beton. Het is belangrijk om te overwegen wat het beste past bij uw behoeften en budget.
 4. Ventilatie: Paarden hebben behoefte aan voldoende ventilatie in hun verblijf. Zorg ervoor dat de schuilstal voldoende ramen of luchtroosters heeft om voldoende luchtcirculatie te bieden.
 5. Water: Zorg ervoor dat de schuilstal voldoende drinkwater voor de paarden heeft en dat het water gemakkelijk bereikbaar is.
 6. Verlichting: Zorg ervoor dat de schuilstal voldoende verlichting heeft om de paarden te laten zien waar ze zich bevinden en om eventuele problemen te identificeren.
 7. Isolatie: Afhankelijk van uw klimaat kan het nodig zijn om de schuilstal te isoleren om ervoor te zorgen dat de paarden het comfortabel hebben tijdens extreme weersomstandigheden.

Met deze factoren in gedachten kunt u een overdekte schuilstal voor paarden maken die voldoet aan de behoeften van uw paarden en aan uw budget.

Als u niet zeker weet hoe u moet beginnen, overweeg dan om professioneel advies in te winnen om ervoor te zorgen dat alles veilig en functioneel is.

schuilstal paarden zelf maken? klik hier >>

schuilhok schapen of paarden

Dit vind je misschien ook interessant!

  in Niet gecategoriseerd   0

  About admin

  No Comments

  Be the first to start a conversation

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.