Speeltafel met opbergruimte en krijtbord maken met een volledige bouwtekening en zaaglijst?

Voor kinderen is er niets leuker dan spelen aan een tafel met krijtbord. Deze kindertafels maak je nu heel eenvoudig met een tekening.

speeltafel met opbergruimte

Een houten speeltafel met opbergruimte en krijtbord is multifunctioneel en staat garant voor uren speelplezier.

Alleen, of met vriendjes. De tafel heeft een blad en een bord die je zelf bewerkt met krijtverf.

Perfect om te leren schrijven, rekenen of tekenen. Ben je niet van plan om honderden euro’s uit te geven voor een kinderspeeltafel?

Download dan hier de krijtbord tafel bouwtekening.

speeltafel met krijtbord maken

Zelf een kinderspeeltafel bouwen met een bord om te krijten

Een tafel voor kinderen kun je kopen bij de meubelzaak of speelgoedwinkel, maar nog leuker is het om deze zelf te maken. Dat is goedkoper en origineler.

Je kunt de speeltafel dan namelijk maken zoals jouw kind dat graag wil. Bijvoorbeeld in zijn of haar lievelingskleur, of met een naam.

De tafel kun je vervolgens in de kinderkamer plaatsen, maar natuurlijk ook in de woonkamer of keuken. Zo kan jouw kind overal spelen, leren en knutselen

Hoe een houten Speeltafel met opbergruimte en krijtbord?

Een speeltafel maken voor kinderen kun je het beste doen aan de hand van een duidelijk bouwplan. Door het volgen van een duidelijk stappenplan, weet je zeker dat je geen cruciale fouten maakt in de bouwconstructie.

speeltafel met opbergruimte

Dat kan de speeltafel namelijk instabiel en gevaarlijk maken. Een krijtbord tafel maak je van hout. Dit materiaal laat zich namelijk makkelijk bewerken en kun je ook nog verven of lakken.

Naast een duidelijk plan is ook goed gereedschap belangrijk. Als je zelf een kinderspeeltafel wilt bouwen heb je onder andere de volgende gereedschappen nodig:

 • Boormachine
 • Zaagmachine of handzaag
 • Verlengsnoer
 • Schuurmachine of schuurpapier

Daarnaast is er ongelooflijk veel keuze in houtsoorten. Je kunt een speeltafel met krijtbord maken van douglas of vuren, maar natuurlijk ook van steigerhout.

Bijvoorbeeld als je een landelijk of industrieel interieur hebt. Zo geef je de tafel een persoonlijk tintje en past deze perfect bij de inrichting van jouw woning.

houten speeltafel met krijtbord zelf maken

Tafel voor kinderen met een krijtbord achterwand

Kinderen leren natuurlijk het meest van educatief speelgoed. Een speeltafel met krijtbord mag daarom niet ontbreken. De tafels bieden een fijne plek om te knutselen of plakken.

Maar natuurlijk ook om te verven of bijvoorbeeld krijten. Misschien voor het maken van mooie tekeningen, het leren van optelsommen of woordjes.

Jouw kindje kan hier alle fantasie in kwijt. Zelf een houten kinderspeeltafel maken is ook nog eens heel leuk om te doen. Zeker als je beschikt over een stap voor stap uitleg. Kluservaring is dan ook helemaal niet nodig.

De voordelen van een zelfgemaakte kinderspeeltafel van hout

Als je al langere tijd nadenkt over een speeltafel met krijtbord, dan heb je misschien op het punt gestaan om een tafel te kopen in de meubelzaak.

De prijs heeft je misschien tegengehouden. Kindertafels zijn namelijk behoorlijk prijzig. Maar, er zijn nog een aantal redenen waarom je een tafel voor kindjes beter zelf kunt maken.

We hebben een aantal voordelen voor je op een rij gezet. Ze zijn vast herkenbaar voor je:

 • Solide en veilige constructie
 • Zelf de houtsoort bepalen
 • Goedkoper dan in de winkel
 • Persoonlijk en uniek design
 • Behandelbaar met verf of lak

Ook heel leuk is het om de krijtbord tafel voor kinderen te voorzien van een naam. Dat doe je heel eenvoudig. Nadat de tafel is afgebouwd, kun je deze schuren.

Dat kan met schuurpapier, maar machinaal schuren gaat sneller en eenvoudiger. Eventueel kun je het hout waarmee je de speeltafel wilt gaan maken ook al in de winkel laten schuren.

Vaak is dit bij de grotere bouwmarkten of houthandels een gratis service.

De naam kun je op het speelblad verven. Dat kun je uit de hand doen als je een mooi handschrift hebt, maar het gebruik van een sjabloon kan natuurlijk ook.

Teken de naam eerst met potlood op het hout. Daarna kun je deze verven in de gewenste kleur. Wil je jouw zelfgemaakte tafel met krijtbord mooi houden? Bewerk het dan met lak.

speeltafel met krijtbord bouwtekening

Hoe ziet een werkplan krijtbord tafel voor een kind eruit?

Om dit leuke project te laten slagen, heb je natuurlijk wel een volledige en duidelijke tekening nodig. Deze zijn online nog niet zo eenvoudig te vinden.

Vaak vind je wel een plan voor een kindertafel, maar zijn ze niet voorzien van een krijtbord als achterwand. Gelukkig hoef je niet verder te zoeken.

Onze speeltafel met krijtbord bouwtekening is helemaal compleet. Dat betekent dat je na het downloaden de beschikking hebt over:

 • Overzichtelijke stappenplan
 • Materialenlijst
 • Zaaglijsten
 • Alle mogelijke houtsoorten
 • Diverse afmetingen

Of je nu zelf een kleine of een grote speeltafel wilt maken voor jouw kind. Met een werkplan maak je altijd een goede start.

Als je jouw kinderspeeltafel klaar hebt, kun je het bord eenvoudig bewerken met krijtverf. Deze verf kun je bij vrijwel elke bouwmarkt of verfwinkel kopen.

Het is verstandig om het bord van een aantal lagen krijtverf te voorzien. Zo weet je zeker dat jouw kind er jarenlang plezier aan gaat beleven.

En is de verflaag na verloop van tijd toch wat versleten? Dan breng je heel makkelijk een nieuwe laag krijtverf aan.

kinder speeltafel met krijtbord

Waar een tekening downloaden voor een speeltafel met opbergruimte met krijtbord?

Hieronder kun je een duidelijke speeltafel met krijtbord bouwtekening downloaden. Dit plan voorziet je direct van alles wat je nodig hebt.

Je beschikt over de juiste zaaglijsten, afmetingen en materiaallijsten. Je kunt dus direct aan de slag. Een krijtbord tafel voor kinderen is leuk om cadeau te geven.

Bijvoorbeeld ter ere van een verjaardag of een speciale gelegenheid. Wat de reden ook is, met deze bouwtekening wordt jouw doe-het-zelf project altijd een succes.

meteen starten? klik hier >>

Dit vind je misschien ook interessant!

  in Niet gecategoriseerd   0

  About admin

  No Comments

  Be the first to start a conversation

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.