Steigerhouten kerstboom maken met een complete bouwplan? 

Nu de feestdagen niet lang meer op zich laten wachten, willen we het binnen gezellig maken. Zeker rond de kerstdagen natuurlijk.

Een steigerhouten kerstboom is dan een prima idee. Ze zijn niet alleen leuk om zelf te maken, maar passen ook nog eens binnen elke woonstijl. Dat kan landelijk zijn of klassiek zijn, maar ook binnen een Scandinavisch interieur is een kerstboom van steigerhout trendy én hip.

Maar hoe maak je zelf een steigerhouten kerstboom? In dit artikel lees je er alles over. Daarnaast voorzien we je ook van wat hippe styling tips en ideeën.

Zo heb je voldoende inspiratie om direct aan de slag te gaan met jouw zelfgemaakte houten kerstboom. Laat hem stralen in de woonkamer, op het dressoir of in de keuken. Deze houten boom kun je met de kerst zelfs buiten neerzetten. Laat die feestdagen maar beginnen!

Een kerstboom van steigerhout. Kan ik die zelf maken?

Ja zeker! Zelf een steigerhouten boom maken voor de kerstdagen is helemaal niet moeilijk.

Sterker nog, door zelf te gaan klussen kun je rekenen op flink wat voordelen. In de eerste plaats omdat je in de tuincentra een vermogen betaalt voor een kerstboom van hout. In veel gevallen moet je ook nog zelf voor de aankleding zorgen.

Nog een voordeel is dat je altijd zeker bent van een unieke kerstboom als je deze zelf maakt van steigerhout. En als je daarbij gebruik maakt van een duidelijke bouwtekening, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Je kunt jouw zelfgemaakte steigerhouten kerstboom namelijk ook voorzien van plankjes, hangertjes of leuke verlichting. Op deze manier wordt jouw boom een échte eyecatcher binnen de woonkamer of keuken.

houten kerstboom maken

Een goede bouwtekening voor een steigerhout kerstboom

Een duidelijke bouwtekening is van belang als je zelf een boom van hout wilt maken voor de kerstdagen. Toch zijn ze online niet altijd even eenvoudig te vinden.

Deze tekeningen zijn vaak onduidelijk, incompleet of juist heel ingewikkeld. Niet iets waar je op zit te wachten als je zelf een steigerhouten kerstboom wilt gaan maken.

Om je behoorlijk wat tijd en ergernis te besparen, hebben we de beste steigerhouten kerstboom bouwtekening alvast voor je opgezocht. Je hoeft dus alleen het materiaal nog maar in huis te halen.

Inspiratie & tips! De leukste ideeën voor een hippe kerstboom van hout

Tijdens de feestdagen wil je het natuurlijk gezellig maken in huis. Daarbij denk je aan sfeervolle verlichting en kaarsen in bijpassende kleuren. Een groene kerstboom kan dan een behoorlijke vreemde eend in de bijt zijn. Gelukkig hoef jij je niet langer te ergeren, want een kerstboom van hout past binnen elke woonstijl.

De natuurlijke materialen die je gebruikt voor het maken van de kerstboom, zorgen voor een warme en stoere look.

Daarnaast laat steigerhout zich ook prima behandelen met verf, lak of white wash. Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

We voorzien je graag van een aantal leuke tips en ideeën voor de aankleding van jouw zelfgemaakte kerstboom van hout.

 • Tip #1: Houten kerstboom met verlichting

Een steigerhouten kerstboom is natuurlijk niet compleet zonder sfeervolle verlichting. Nadat je zelf een houten kerstboom hebt gemaakt met de bovenstaande bouwtekening, kun je deze ook heel eenvoudig voorzien van kerstverlichting. Tegenwoordig kun je kiezen voor diverse soorten verlichting zoals bijvoorbeeld led. Deze kerstlampjes zijn zuinig met energie en ook nog eens leverbaar in diverse warme kleuren. Je kunt de boom voorzien van kleine gaatjes, waarna je de verlichting zelf verdeeld via de achterzijde. Natuurlijk kun je de kerstboom van hout ook omranden met licht voor een speels effect.

 • Tip #2: Kerstboom van steigerhout met plankjes

In plaats van een versiering met kerstballen, kun je ook kiezen voor plankjes met leuke items. De plankjes kun je op een speelse manier verdelen over de oppervlakte van de houten boom.

Vervolgens kies je natuurlijk zelf je kerstaccessoires. De plankjes kun je ook voorzien van kleine haakjes. Bijvoorbeeld voor het ophangen van leuke kersthangers of kleine kerstballen.

Wil je de boom een persoonlijk tintje geven? De plankjes zijn natuurlijk ook geschikt voor kleine fotolijstjes. Vergeet vooral geen laagje spuitsneeuw.

Zo maak je jouw zelfgemaakte boom van hout nog hipper en gezelliger.

 • Tip #3: Boom van steigerhout in white wash of lak

Wil je een houten kerstboom voor buiten maken? Dan moet je het steigerhout wel op de juiste manier behandelen.

Voor een boom op het terras of onder de veranda, kun je het beste een goede buitenlak gebruiken.

Transparant of met een te gek kleurtje. Het steigerhout blijft op deze manier goed beschermt tegen de invloeden van het weer. Wil je de houten boom binnen neerzetten? Dan kun je ook kiezen voor white wash. Behandel de panelen om en om voor een speels effect of zet de hele kerstboom in de white wash.

 • Tip #4: Steigerhouten kerstboom met plantjes als decoratie

Super trendy! Jouw zelfgemaakte kerstboom van steigerhout kun je ook decoreren met échte plantjes.

Bijvoorbeeld door de plankjes te voorzien van kleine vetplantjes, gedroogde varens of klimop.

In combinatie met zachte kerstverlichting creëer je in een handomdraai een unieke kerstboom van steigerhout én fris groen. Geef de planten natuurlijk wel regelmatig water. Deze groene boom past in vrijwel elk interieur en geeft in combinatie met steigerhout een stoer Scandinavisch effect.

houten kerstboom maken met een bouwtekening

Wil jij deze kerst zelf een boom van steigerhout maken?

Natuurlijk wil je dat. Je hebt immers al de beschikking over een goede steigerhouten kerstboom bouwtekening. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is nadenken op welke manier je jouw boom van hout wilt decoreren.

Plaats hem in de woonkamer, in de hal of op een prominente plaats in de keuken. Een kerstboom van steigerhout staat natuurlijk ook heel leuk voor het raam.

Zo hebben de buren er ook nog een klein beetje plezier van. Kies voor een houten boom met sfeervolle kerstverlichting, fotolijstjes of kleine plantjes.

Liever een kerstboom van hout voor buiten? Geen probleem. Steigerhout kun je prima behandelen met een weerbestendige lak. Welke keuze je ook maakt, zelf een steigerhouten kerstboom maken is altijd een goed idee.

voor meer info klik hier >>

Dit vind je misschien ook interessant!

  in Niet gecategoriseerd   0

  About admin

  No Comments

  Be the first to start a conversation

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.