Bouwtekening tuinhuisje stappenplan nodig?

bouwtekening tuinhuis pdf

Dan doe je dat het beste met een stap voor stap tekening. Nu de zomer weer voor de deur staat, is er natuurlijk niets leuker dan lekker aan de slag te gaan in de tuin.

Als het mooi weer is zijn we meer buiten, en dan is het prettig dat je van alle gemakken voorzien bent. Kan jou tuin wel een opknapbeurt gebruiken?

In dit artikel geven we jou wat leuke tuin ideeën die je zelf kan gaan maken met de bijbehorende bouwtekeningen. Als je bijvoorbeeld zelf een tuinhuis wil gaan maken, dan is het natuurlijk belangrijk dat de ondergrond vlak en egaal is.

Dit kan je doen door een betonnen vloer te storten met een kleine fundering. Zo heb je de zekerheid dat je jouw tuinhuis opbouwt vanaf een solide ondergrond. Een tuinhuis maken in de tuin heeft natuurlijk heel veel voordelen.

Bouwtekening tuinhuisje stappenplan nodig?

Zo kan je er al jou tuingereedschap in kwijt, en kan het tevens dienen als stalling voor fietsen of ander tuingereedschap.

De bouwtekening voor een tuinhuisje die je hieronder kan downloaden, is voorzien van alle exacte afmetingen voor een tuinhuis.

Daarbij is deze tekening uitgebreid met een handige zaaglijst, en een overzichtelijke materiaal lijst zodat je altijd precies weet wat je nodig hebt als je zelf een tuinhuis wil gaan bouwen.

Bouwtekening voor een prieel met een puntdak nodig? Download hem hier!

Een tuin is natuurlijk niet af zonder een lekker terras of een overkapping waaronder je altijd buiten kan zitten. Als je niet direct een grote veranda wil gaan bouwen, dan is het een goed idee om zelf een prieel te gaan maken.

Een prieel heeft een aantal open zijden en is dus zeer geschikt om zelf te bouwen in jou tuin. Een prieel kan je zelf bouwen in verschillende soorten.

Zo is er een bouwtekening beschikbaar voor een prieel met een puntdak, of een prieel met een plat dak. Het is maar net waar jou voorkeur ligt. De bouwtekening voor een prieel die je hieronder kan downloaden, is voorzien van een duidelijke en stap voor stap uitleg.

bouwtekening overkapping pdf

Zo weet je zeker dat jij zelf een stevige en solide prieel kan gaan maken, zonder dat je daarbij dure constructie fouten maakt.

Ook heeft deze werktekening voor een prieel een duidelijke zaaglijst en een overzichtelijke materiaal lijst, zodat je precies weet welke materialen je het beste kan gebruiken als je zelf een prieel in de tuin wil gaan maken.

Zelf een schutting maken van steigerhout? Met een bouwtekening natuurlijk!

Een mooie tuin die jou veel privacy geeft, is natuurlijk niet af zonder een mooie schutting.

Het ligt er natuurlijk een beetje aan hoe je woont, maar de meeste mensen vinden het prettig om een afscheiding in de vorm van een schutting in de tuin te hebben.

Zelf een schutting maken van steigerhout doe je natuurlijk met een bouwtekening, want dit kan nog wel eens een precies werkje worden.

zelf schutting maken van steigerhout

Je moet er immers eerst voor zorgen dat de palen voor een schutting stevig verankert staan in de grond, zodat deze niet bij de eerste de beste windvlaag bij de buren in de tuin ligt. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende soorten schuttingen die je zelf kan maken.

Wil je een schutting met verticale planken plaatsen? Of wil je zelf een potdeksel schutting maken? Alles is mogelijk met de schutting bouwtekening die je hieronder kan downloaden.

Een houten schutting plaatsen is dan ook een erg leuk doe het zelf project, en met de tekening heb je daar geen jarenlange ervaring voor nodig.

Deze tekening voorziet jou van alle exacte afmetingen voor een schutting, hoe je het beste een schutting kan maken met verticale planken, en welke houtsoorten het meest geschikt zijn als je zelf een schutting wil plaatsen.

Een tuinhek zelf maken? Nu zelf een mooi tuinhek van hout maken

Een tuinhek komt altijd van pas. Bijvoorbeeld als extra toegang naar jou tuin, of terras.

Tuinhekken zijn er in verschillende afmetingen, en je kan ze zelf maken van verschillende houtsoorten. Het is belangrijk dat de hoekpalen van een tuinhek stevig verankert staan in de grond, zodat het hek later niet door gaat zakken.

De bouwtekening voor een tuinhek die je hieronder kan downloaden, laat jou precies zien hoe je zelf een stevig hek van hout kan maken voor in jou tuin, of als toegangspoort.

tuinhek maken tekening

Zeker als je bijvoorbeeld honden hebt, is zelf een tuinhek maken een heel goed idee. Je wil natuurlijk dat jou hond graag in de tuin blijft, want dat is wel zo veilig.

De bouwtekening voor een tuinhek laat stap voor stap en duidelijk zien waar je moet beginnen met dit doe het zelf project. Ook heb je de keuze uit verschillende afmetingen voor een tuinhek, want niet iedereen heeft de ruimte om een groot hek in de tuin te plaatsen.

Zoals je misschien al wel hebt gezien, zijn tuinhekken redelijk duur in aanschaf.

Als je besluit om zelf aan de slag te gaan, kan je dus een goedkoop tuinhek maken waar je jarenlang plezier van zal hebben. De tuinhek bouwtekening is voorzien van duidelijke zaaglijsten om jou doe het zelf project voor in de tuin ook echt een succes te laten worden.tuinhek maken tekening

Bloembakken van steigerhout zelf maken? Leuk idee voor in de tuin!

Bloembakken mogen natuurlijk in geen enkele tuin of terras ontbreken. Het geeft direct een zomerse en fleurige sfeer, en daarbij zijn bloembakken van hout een echte eyecatcher voor op jou terras of in jou tuin.

Bloembakken kan je zelf maken in diverse soorten en maten, en natuurlijk heb je daarbij de keuze uit verschillende houtsoorten. De meest populaire houtsoort is toch wel steigerhout.

Als je zelf steigerhouten bloembakken wil gaan maken, dan doe je dat het beste met een bouwtekening. Zo weet je zeker dat je alle exacte afmetingen voor een bloembak hanteert, en dat de afwatering voor jou zelfgemaakte bloembakken klopt.

bouwtekening bloembak

Dit is belangrijk want zo heb je het langst plezier van jou bloemen. Wil je zelf bloembak zuilen van steigerhout maken met een tekening? Alles is mogelijk. Voor dit doe het zelf project heb je geen jarenlange ervaring als doe het zelver nodig.

De stap voor stap uitleg in de tekening is makkelijk te volgen en voorzien van een handige zaaglijst. Ook een materialen lijst is in deze tekening voor bloembakken van steigerhout aanwezig, zo weet je altijd wat je nodig hebt voor dit leuke idee voor in de tuin of op het terras.

Zelf leuke dingen maken voor in de tuin? Begin nu met een bouwtekening!

Met deze bouwtekeningen maak jij van jou tuin een waar paradijs. Natuurlijk heb je niet alleen de mogelijkheid om zelf een tuinhuis of een prieel te maken, maar zijn er nog veel meer leuke ideeën voor in de tuin die je zelf kan maken met een bouwtekening.

steigerhouten plantenbak maken

Aan de hand van deze stap voor stap uitleg is het voor iedereen mogelijk om zelf leuke dingen te maken van hout. Of je nou een mooie schutting wil maken voor net wat meer privacy, of leuke steigerhouten bloembakken, alles kan met de bouwtekening voor tuin ideeën.

Wil je direct aan de slag en deze zomer nog genieten van een mooie tuin? Klik dan hier >>

bouwtekening tuinhuis

Dit vind je misschien ook interessant!

  in Niet gecategoriseerd   3

  About admin

  No Comments

  Be the first to start a conversation

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.