Vijverbak rechthoek bovengronds stappenplan met zaaglijsten.

vijverbak bovengronds

Een vijverbak in de vorm van een rechthoek dat bovengronds is, is een vijver die niet in de grond is ingegraven, maar die bovenop het grondoppervlak is gebouwd.

Dit type vijverbak is vaak gemakkelijker te installeren en te onderhouden dan een ingegraven vijverbak, omdat het niet zo diep in de grond hoeft te worden gebouwd.

Het is ook een goede optie voor mensen die een beperkt budget hebben, omdat het minder duur is om te bouwen en te onderhouden.

Een vijverbak in de vorm van een rechthoek dat bovengronds is, kan worden gevuld met verschillende soorten waterplanten en vissen, afhankelijk van de wensen van de eigenaar.

Het kan ook worden opgebouwd met verschillende soorten decoraties, zoals fonteinen, waterfalls of stenen, om het uiterlijk van de vijver te verfraaien.

Vijverbak rechthoek maken in 9 tips

Om een houten vijverbak te maken, heb je het volgende nodig:

 1. Een stuk land waar je de vijver wilt plaatsen
 2. Een houten rand om de vijver mee te omranden
 3. Een linoleum of rubberfolie om de bodem van de vijver mee te bedekken
 4. Een kooldioxide- of fosfaatreductor om het water te zuiveren
 5. Een filterpomp om het water in beweging te houden
 6. Een UV-sterilisator om bacteriën in het water te bestrijden
 7. Waterplanten en vissen om in de vijver te zetten

Stap 1: Zoek een geschikt stuk land om de vijver op te bouwen. Zorg ervoor dat de grond vlak en stabiel is en dat de vijver niet te dicht bij bomen of struiken staat, zodat het water niet vervuild raakt.

Stap 2: Bepaal de grootte van de vijver. Houd rekening met de ruimte die je hebt en hoeveel vissen en planten je wilt houden.

Stap 3: Maak de rand van de vijver. Gebruik houten planken om de rand van de vijver te maken en bevestig ze met behulp van houten spijkers of schroeven.

Stap 4: Bedek de bodem van de vijver met een linoleum of rubberfolie. Dit zorgt ervoor dat de bodem van de vijver waterdicht is en helpt om het water schoon te houden.

Stap 5: Voeg een kooldioxide- of fosfaatreductor toe aan het water om het te zuiveren. Dit houdt het water helder en voorkomt dat er algen groeien.

Stap 6: Voeg een filterpomp toe om het water in beweging te houden. Dit zorgt ervoor dat het water gezuiverd wordt en helpt om de vissen en planten gezond te houden.

Stap 7: Voeg een UV-sterilisator toe om bacteriën in het water te bestrijden. Dit zorgt ervoor dat het water schoon en gezond blijft voor de vissen en planten.

Stap 8: Voeg waterplanten en vissen toe aan de vijver. Kies planten en vissen die geschikt zijn voor de omgeving en de omstandigheden van de vijver.

Stap 9: Onthoud om regelmatig het water te testen en te verversen om ervoor te zorgen dat het water schoon en gezond blijft voor de vissen en planten.

vijverbak bovengronds

 

Vijverbak rechthoek bovengronds zelf maken

Een vijverbak in de vorm van een rechthoek is een grote, vierkante of rechthoekige vijver die wordt gebruikt als decoratie in tuinen of als leefomgeving voor vissen en andere waterdieren.

Deze vijverbakken zijn vaak vrij groot en kunnen worden gebouwd met verschillende materialen, zoals beton, staal of plastic.

Ze kunnen worden gevuld met verschillende soorten waterplanten en vissen, afhankelijk van de wensen van de eigenaar.

Een vijverbak in de vorm van een rechthoek kan ook worden opgebouwd met verschillende soorten decoraties, zoals fonteinen, waterfalls of stenen, om het uiterlijk van de vijver te verfraaien.

vijverbak bovengronds

Een bovengrondse vijver is een vijver die bovenop het grondoppervlak is gebouwd, in plaats van dat het in de grond is ingegraven.

Deze vijvers zijn vaak gemakkelijker te installeren en te onderhouden dan ingegraven vijvers, omdat ze niet zo diep in de grond hoeven te worden gebouwd.

Ze zijn ook een goede optie voor mensen die een beperkt budget hebben, omdat ze minder duur zijn om te bouwen en te onderhouden.

Bovengrondse vijvers kunnen worden gebouwd met verschillende materialen, zoals hout, plastic of beton, en kunnen worden gevuld met verschillende soorten waterplanten en vissen, afhankelijk van de wensen van de eigenaar.

Ze kunnen ook worden opgebouwd met verschillende soorten decoraties, zoals fonteinen, waterfalls of stenen, om het uiterlijk van de vijver te verfraaien.

Vijverbak maken op verschillende manieren

Er zijn verschillende manieren om een tuinvijver te maken in een bak:

 1. Gebruik een plastic vijverbak: Dit is een van de eenvoudigste manieren om een tuinvijver te maken. Gebruik een plastic vijverbak of een ander type waterdicht container om de vijver te maken.
 2. Voeg waterplanten en vissen toe en zorg ervoor dat het water goed wordt gezuiverd met behulp van een filterpomp en UV-sterilisator.
 3. Gebruik een houten vijverbak: Dit is een stuk moeilijker dan het gebruik van een plastic vijverbak, maar het kan een mooie toevoeging zijn aan je tuin.
 4. Maak de rand van de vijver met behulp van houten planken en bedek de bodem met een linoleum of rubberfolie om te voorkomen dat het water vervuilt.
 5. Voeg waterplanten en vissen toe en zorg ervoor dat het water goed wordt gezuiverd met behulp van een filterpomp en UV-sterilisator.
 6. Gebruik een betonnen vijverbak: Dit is een stuk duurder dan het gebruik van plastic of hout, maar het kan een prachtige toevoeging zijn aan je tuin.
 7. Maak de rand van de vijver met behulp van beton en bedek de bodem met een linoleum of rubberfolie om te voorkomen dat het water vervuilt.
 8. Voeg waterplanten en vissen toe en zorg ervoor dat het water goed wordt gezuiverd met behulp van een filterpomp en UV-sterilisator.

Onthoud om regelmatig het water te testen en te verversen om ervoor te zorgen dat het water schoon en gezond blijft voor de vissen en planten.

 

Het maken van een tuinvijver is een leuke en uitdagende doe-het-zelfproject.

Het is belangrijk om goed te plannen en voorbereiden voordat je begint, zodat je een mooie en functionele vijver kunt creëren die aan je wensen voldoet.

Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om een tuinvijver zelf te maken:

 1. Kies een geschikte locatie voor de vijver. Zorg ervoor dat de locatie voldoende zonlicht krijgt en dat het dicht bij een waterbron is.
 2. Maak een ontwerp voor de vijver. Bedenk hoe groot de vijver moet zijn en wat voor soort vissen, planten en andere waterleven je wilt hebben.
 3. Graaf de vijver. Gebruik een koord of een touw om de vorm van de vijver uit te zetten en graaf vervolgens de vijver uit met een schop of een kleine graafmachine.
 4. Leg een vijverfolie of rubbermat op de bodem van de vijver. Dit zorgt ervoor dat het water niet weglekt.
 5. Voeg water toe en breng de vijver in balans. Laat de vijver een paar dagen staan voordat je vissen toevoegt, zodat het water de tijd heeft om te stabiliseren.
 6. Voeg planten en vissen toe. Kies planten die geschikt zijn voor de omstandigheden in je vijver en voeg vissen toe die geschikt zijn voor de grootte en het klimaat van de vijver.
 7. Maak de vijver af met accessoires zoals stenen, fonteinen en andere decoraties.

Het is belangrijk om te onthouden dat het onderhouden van een tuinvijver tijd en aandacht vereist.

Zorg ervoor dat je regelmatig het water ververst en de vijver schoonmaakt om ervoor te zorgen dat de vissen en planten gezond blijven.

Als je nog nooit eerder een vijver hebt gemaakt, kan het raadzaam zijn om advies te vragen aan een professioneel of om een handleiding te raadplegen voordat je begint.

vijverbak rechthoek bovengronds zelf maken: klik hier >>

Dit vind je misschien ook interessant!

  in Niet gecategoriseerd   0

  About admin

  No Comments

  Be the first to start a conversation

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.