Wasmachine ombouw met opbergruimte zelf maken met een bouwtekening en zaaglijst.

droger-wasmachine-ombouw-van-hout

Een wasmachine en droger ombouw maken doe je natuurlijk zelf. Met behulp van een duidelijke tekening bouw je zelf een houten omkasting.

Dat kan als je het witgoed naast of op elkaar wilt plaatsen. Een ombouw voor een wasmachine en een droger op elkaar bespaart veel ruimte.

Daarnaast werk je altijd op stahoogte. Bukken is dus niet meer nodig. Wil je zelf een wasmachine en droger kast maken? Wij voorzien je van een stappenplan.

Waarom een wasmachine ombouw met opbergruimte zelf bouwen van hout?

Er zijn ontzettend veel redenen waarom je zelf een wasmachine en droger kast wilt maken van hout. Misschien omdat je het witgoed wilt integreren binnen jouw interieur.

Met een houten ombouw creëer je een mooie uitstraling en reduceer je het geluid van de machines. Met een omkasting weet niemand waar jij jouw wasmachine verbergt.

Je kunt ze daardoor ook binnen handbereik plaatsen. Bijvoorbeeld in de bijkeuken, de keuken of op de badkamer. Je houdt altijd een opgeruimd interieur.

Wasmachine en droger ombouw maken met een bouwtekening

Een wasmachine ombouw en droger ombouw heeft nog een aantal belangrijke voordelen. Je kunt het houtwerk schilderen in de kleuren van jouw interieur. Zo valt de omkasting nog minder op.

Daarnaast bieden deze houten kasten voldoende opbergruimte voor jouw wasmiddelen. Een ombouw kun je maken als je de wasmachine en de droger naast of op elkaar hebt staan.

Daarom is het verstandig om gebruik te maken van een overzichtelijk stappenplan. Zo weet je precies hoe je moet beginnen en welke materialen je nodig hebt voor de omkasting.

Geschikte houtsoorten voor een wasmachine en droger kast

Hout is een ontzettend veelzijdig materiaal. Daarnaast laat het zich ook nog eens eenvoudig bewerken. Denk daarbij aan het schuren van het hout, het verven, lakken of beitsen.

Hout heeft tevens een prima isolerende werking. Je hebt dus geen last meer van de centrifuge. Een ombouw voor machines op elkaar kun je maken van diverse soorten hout.
Welke je kiest is afhankelijk van jouw voorkeuren en het beschikbare budget.

wasmachine en droger ombouw

Douglas : een relatief goedkope houtsoort
Vurenhout : vuren laat zich eenvoudig bewerken
Hardhout : een harde maar dure houtsoort die weinig onderhoud vergt
Watervast triplex : bestand tegen condens en vocht
Steigerhout : stoere robuuste en natuurlijke uitstraling

Douglas en vuren zijn de meest goedkope houtsoorten waarmee je een kast kunt maken voor zowel de droger als de wasmachine.

Ook als je jouw witgoed op elkaar hebt staan.
Hardhout en triplex zijn wat duurder qua aanschaf. Dit hout heeft wel een lange levensduur.

Waarom een werkplan gebruiken voor een witgoed ombouw?

Als je een wasmachine en droger ombouw wilt bouwen heb je een werktekening of een werkplan nodig. Het is namelijk belangrijk om geen fouten te maken in de constructie.

Je wilt liever niet dat de droger of de wasmachine van elkaar afvallen. Ook als je een brede omkasting wilt maken heb je een plan nodig.

In de eerste plaats om de juiste afmetingen, maar ook om de stevigheid. In een bouwplan vind je een stap voor stap beschrijving. Je weet precies welke taken je als eerst moet doen en waar je op moet letten.

Wat kan ik verwachten van de wasmachine kast PDF tekening?

De downloadbare PDF tekening is overcompleet. Dat wil zeggen dat je niets anders meer nodig hebt dan alleen het materiaal en het gereedschap.

Je hoeft niet urenlang op zoek naar de correcte afmeting voor de omkasting die je nodig hebt. Je kunt dus direct aan de slag.

Dubbele wasmachine kast zelf maken met een bouwtekening

Stap voor stap uitleg met afbeeldingen
Materialenlijst
Zaaglijsten
Alle exacte afmetingen voor een witgoed ombouw

De werktekening voorziet je van alle informatie en de handleiding die je nodig hebt om zelf een ombouw te maken voor de wasmachine en de droger op elkaar.

Je hoeft dus alleen nog maar te zorgen voor het juiste materiaal en de soort hout die je graag wilt gaan gebruiken.

Wasmachine ombouw met opbergruimte zelf maken kopen in de winkel versus zelf maken

Je hebt je vast afgevraagd of je een wasmachine en droger kast moet kopen in de winkel of deze beter zelf kunt maken?

Als je een kleine blik werpt op de actuele prijzen voor een witgoed ombouw, kom je al snel tot de conclusie dat je deze kasten beter zelf kunt maken.

We hebben een aantal prijzen van ombouw kasten voor witgoed op een rij gezet:

Merk Prijs Specificatie

Wastoren.nl € 1.275 Inbouwkast voor witgoed
Wasombouw.nl € 1.100 Wasmachine en droger kast
Home24.nl € 369,00 Kast voor wasmachine en droger
Wastoren.nl € 269,00 Kast voor wasmachine en droger op elkaar

Zoals je kunt zien aan de bovenstaande specificaties, lopen de prijzen voor een wasmachine en droger ombouw uiteen.

Voor een basis kast voor witgoed betaal je in de winkel dus al snel een bedrag dat varieert van € 300,00 tot ruim € 1.200. Een flinke investering dus!

Als je zelf aan de slag wilt met het maken van een wasmachine en droger kast hoef je geen rekening te houden met deze dure prijzen. Het enige wat je nodig hebt is hout.

Afhankelijk van jouw budget en de houtsoort die je kiest, bouw je dus zelf een goedkope ombouw.

Wasmachine en droger ombouw maken met een bouwtekening

Bouwtekening wasmachine ombouw en droger ombouw downloaden

De voordelen van zelf een kast bouwen voor jouw witgoed zijn nu duidelijk. Je hoeft geen hoge prijs te betalen in de winkel, maar kunt zelf goedkoop een ombouw maken van hout.

Deze kun je naar wens bewerken. Bijvoorbeeld door het hout te verven of te lakken. Een ombouw voor een wasmachine en een droger op elkaar werkt ook geluiddempend.

Je kunt jouw apparaten dus ook gerust in de keuken of in de badkamer plaatsen. Daarnaast beschermt de kast jouw ombouw tegen vocht wat de levensduur verlengt.

droger-wasmachine-ombouw-van-hout

Natuurlijk is het zelf maken van een inbouwkast voor witgoedapparatuur ook heel leuk om te doen. Zeker als je de beschikking hebt over een duidelijke handleiding.

De wasmachine ombouw en droger ombouw bouwtekening kun je hier downloaden in een overzichtelijk PDF formaat. Je kunt het volgen door de duidelijk illustraties.

Daarnaast heb je de beschikking over uitgebreide zaaglijsten mét de juiste afmetingen voor de ombouw die je wilt gaan maken. Of dat nu gaat om een enkele ombouw of een dubbele kast voor de wastoren.

meer info, klik hier >>

Wasmachine en droger ombouw

Dit vind je misschien ook interessant!

  in Niet gecategoriseerd   0

  About admin

  No Comments

  Be the first to start a conversation

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.