Meer info

Inhoud:

‌ Bouwtekening met uitgebreide uitleg en zaaglijst

‌ Moeilijkheidsgraad: beginner

‌ Houtsoort: geïmpregneerd

‌ Klik op de rode knop voor meer info!

Wil jij zelf een rekstok maken met een bouwtekening? Dat kan! Vanaf nu kan jij zelf een mooie en veilige rekstok maken aan de hand van de duidelijke en stap voor stap bouwtekening voor een rekstok. Een rekstok is een geliefd speeltoestel voor veel kinderen, en dat is niet zo raar.

Kinderen kunnen zich uren vermaken door te duikelen op een rekstok, en buiten het feit dat het erg leuk is om te doen, zijn ze natuurlijk ook nog lekker in beweging. Zelf een rekstok maken in de tuin of ergens anders rondom het huis, is makkelijker dan dat je misschien dacht.

Je hoeft vanaf nu geen jarenlange ervaring meer te hebben als doe het zelver of klusser, want met de bouwtekening voor een rekstok kan je dat nu helemaal zelf maken. Natuurlijk zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je zelf een rekstok wil gaan maken en plaatsen.

Zo is de veiligheid van een rekstok een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten. De bouwtekening voor een rekstok die je hieronder kan downloaden, laat jou precies zien waar je op moet letten, en hoe jij zelf een veilige rekstok kan maken voor jou kinderen.

De hoogte en afmetingen voor een rekstok

Zoals we al eerder hebben aangegeven is het zelf maken van een rekstok een leuke doe het zelf klus om te doen. Wel moet de veiligheid ten aller tijden gewaarborgd kunnen worden, zodat er geen vervelende ongelukken kunnen gebeuren. Een kind moet veilig op een rekstok kunnen duikelen zonder dat daarmee de veiligheid in het geding komt.

De hoogte en de afmetingen voor een rekstok zijn daarvoor mede van belang. In de bouwtekening voor een rekstok wordt precies beschreven welke maten en hoogte jij aan moet houden als je zelf een rekstok wil gaan maken en plaatsen. Je kan kiezen voor een rekstok met twee stangen, of een rekstok met 3 stangen die je nu helemaal zelf kan maken.

Het leukste is natuurlijk dat de hoogtes van de rekstok stangen verspringen, zodat er voldoende variatie in het spel kan worden gebracht, en dat er rekening wordt gehouden met de verschillende lengtes van de kinderen.

In de bouwtekening voor een rekstok vind jij alle informatie die jij nodig hebt om zelf een mooie rekstok te kunnen gaan maken, en deze veilig te kunnen plaatsen in de tuin of op het terras. Het fundament van de rekstok is daarbij dan ook van groot belang.

Deze moet stevig in de grond verankert zijn. We raden je dan ook aan om hardhout te gebruiken voor de palen van de rekstok, zodat regen en vocht geen invloed hebben op het hout, en jij en jou kinderen lang kunnen genieten van jou zelfgemaakte rekstok.

Zelf goedkoop en veilig een rekstok maken

Als jij van plan bent om zelf een rekstok te gaan maken voor jou kinderen, of misschien wel voor jezelf, dan heb je vast nagedacht over de aanschaf van een rekstok. Ook zal je erover nagedacht hebben dat het zelf maken van een rekstok misschien niet haalbaar is, of dat het jou teveel geld en tijd zal gaan kosten.

Niets is minder waar. Als je een rekstok wil gaan kopen in de winkel, dan zal je schrikken van de prijzen. Daarnaast laat de kwaliteit van een rekstok die je in de winkel koopt vaak ook nog te wensen over. Nu kan jij zelf goedkoop en veilig een rekstok maken aan de hand van een duidelijke bouwtekening.

Deze tekening voor een rekstok helpt jou bij het zelf maken van een veilige rekstok, en dat zal je honderden euro’s besparen. Een rekstok moet van hoge kwaliteit zijn en voldoen aan de hoogste veiligheidseisen, en deze kan jij nu helemaal zelf en goedkoop maken.

Een rekstok is een aanwinst voor in de tuin en is ook nog eens heel leuk om zelf te maken. Wil jij direct aan de slag en zelf een rekstok maken met een bouwtekening? Klik dan hier >>

Dit vind je misschien ook interessant!

  in Niet gecategoriseerd   0

  About admin

  No Comments

  Be the first to start a conversation

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.