Statafel van hout maken met een handige stappenplan?

Dan lees je in dit artikel alles wat je moet weten als jij zelf een steigerhouten statafel wil gaan maken.

Allereerst heb jij natuurlijk een bouwtekening voor een statafel van steigerhout nodig als jij zelf een statafel van hout wil gaan maken.

statafel maken

Deze tekening voor een steigerhouten statafel kan je straks hieronder downloaden.

Het is niet moeilijk om zelf een statafel van steigerhout te maken, elke doe het zelver op klusser kan het. Toch zijn er enkele dingen waar jij rekening mee moet houden als jij zelf een steigerhouten statafel wil maken.

Hoe jij zelf een statafel kan maken lees je verderop in dit artikel.

Statafel van steigerhout maken met een bouwtekening

Een statafel maken is niet alleen een heel leuk project om zelf te maken, maar het is vanaf nu ook nog eens makkelijk om zelf een statafel van steigerhout te maken.

Een statafel komt van pas bij allerlei soorten feestjes en is makkelijk inklapbaar zodat het niet al te veel ruimte in neemt in jou schuur of garage.statafel makenEen statafel is makkelijk inzetbaar bij bijvoorbeeld tuinfeestjes of gewoon als je net iets meer gasten krijgt dan normaal.

Nu kan jij zelf makkelijk een statafel van steigerhout maken aan de hand van de duidelijke en stap voor stap bouwtekening die je hieronder kan downloaden.

Deze voorziet jou niet alleen van alle exacte afmetingen voor een statafel van steigerhout, maar ook van de precieze hoogte voor een statafel en hoe jij deze statafel zelf kan maken.

Een statafel is meestal voorzien van een gekruiste poot. Het maken van een poot onder een statafel van steigerhout is niet moeilijk maar er zijn wel een aantal dingen waar jij rekening mee moet houden als jij zelf een statafel met poten wil bouwen.

De tekening voor een statafel laat jou precies zien hoe jij zelf een stabiele statafel van steigerhout kan maken.

Goedkoop zelf een statafel van steigerhout maken

Als jij zelf een statafel van steigerhout wil maken, of misschien wel meerdere statafels zelf wil maken, dan heb je je vast ook al een klein beetje georiënteerd op de aankoop van een statafel van hout of van steigerhout.

statafel maken

Je zal gemerkt hebben dat een steigerhouten statafel best prijzig is in de aanschaf en dat de meeste tuincentrums of horeca groothandels aardig wat durven vragen voor een statafel van steigerhout.

Vanaf nu kan jij je dus tientallen euro’s besparen door zelf een steigerhouten statafel te gaan maken aan de hand van de bouwtekening voor een statafel van steigerhout.

Het is natuurlijk zonde om zoveel geld uit te geven als je vanaf nu ook heel makkelijk zelf een statafel kan maken.

Het enige wat jij nodig hebt is de duidelijke en stap voor stap bouwtekening voor een statafel van steigerhout.

Zelf een steigerhouten statafel maken

Zoals we al eerder hebben geschreven in dit artikel is het niet moeilijk om zelf een steigerhouten statafel te maken.

Toch zijn er enkele dingen waar jij rekening mee moet houden als jij zelf een statafel van steigerhout wil gaan maken.

statafel maken

Zo is het niet alleen belangrijk dat het onderstel en de poten van de statafel stabiel en stevig zijn, zodat je er veilig op kan leunen, maar misschien wil je ook nadenken over bijvoorbeeld het verven van de statafel van steigerhout als deze eenmaal af is.

Steigerhout is een houtsoort welke zich makkelijk laat bewerken met de vele soorten verf washes die er momenteel voor steigerhout op de markt zijn.

Zo kan jij zelf bepalen hoe jou zelfgemaakte statafel van steigerhout eruit moet komen te zien.

Wil je gelijk aan de slag? Download dan de bouwtekening voor een statafel van steigerhout. klik hier >>

statafel maken

 

Dit vind je misschien ook interessant!

  in Niet gecategoriseerd   1

  About admin

  No Comments

  Be the first to start a conversation

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.