Meer info

Inhoud:

‌ Bouwtekeningen met uitgebreide uitleg en zaaglijst

‌ Moeilijkheidsgraad: beginner

‌ Houtsoorten: 5

‌ Klik op de rode knop voor meer info!

Wil jij zelf een vakkenkast maken met een bouwtekening? Dat kan je nu helemaal zelf, want in dit artikel lees jij precies hoe jij zelf een vakkenkast kan maken aan de hand van een duidelijke en stap voor stap bouwtekening die je hieronder kan downloaden.

Iedere doe het zelver en klusser kan nu zelf een mooie vakkenkast van hout maken voor in de woonkamer, keuken of ergens anders in huis. Een vakkenkast zelf maken is een erg leuk doe het zelf project, en dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

Natuurlijk is een goede bouwtekening voor een vakkenkast onmisbaar bij dit leuke doe het zelf project, wat jou interieur direct een flinke boost zal geven. Je kan een kast maken met vakken om bijvoorbeeld leuke accessoires in te zetten voor in de woonkamer, maar je kan ook een vakkenkast maken die kan dienen als voorraadkast in jou keuken of misschien wel kelder. Zelf een kast maken met vakken kan je nu dus helemaal zelf!

Zelf een kast met vakken maken van steigerhout

Als je zelf een kast met vakken wil gaan maken van bijvoorbeeld steigerhout, dan zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten en rekening mee moet houden tijdens het bouwen van een vakkenkast. Zo moet je van tevoren bepalen waar jij de vakkenkast wil gaan plaatsen.

Hiermee voorkom je dat je straks misschien een te grote, of een te kleine kast maakt voor de plaats waar de kast moet komen te staan. Ook de hoogte tussen de vakken in de kast is belangrijk. Dit is geheel afhankelijk van welke voorwerpen jij in de door jou zelfgemaakte vakkenkast wil plaatsen.

Wil je zelf een vakkenkast maken als voorraadkast? Hou er dan rekening mee dat er flessen rechtop in moeten kunnen staan. Zelf een kast maken met vakken maken van steigerhout is dus niet alleen een erg mooi accessoire voor in jou interieur, maar kan ook zeker zeer handig zijn voor het opslaan van bijvoorbeeld boodschappen.

De bouwtekening voor een kast met vakken die je hieronder kan downloaden vertelt jou in duidelijke stappen hoe jij zelf een vakkenkast kan maken, en wat je daar allemaal voor nodig hebt. Je weet niet alleen precies alle exacte afmetingen voor een vakkenkast, maar ook welke houtsoorten geschikt zijn als jij zelf een kast met vakken wil maken.

We hoeven niet te vertellen dat steigerhout momenteel erg populair is, en dat is niet zo gek. Steigerhout heeft als eigenschap dat deze houtsoort direct een trendy en landelijke uitstraling geeft aan elk interieur. Deze houtsoort is ook nog eens erg makkelijk te bewerken, en daarom is steigerhout een geschikte houtsoort als jij zelf een vakkenkast wil gaan maken met een bouwtekening.

Vakkenkast in de woonkamer zelf maken

Tegenwoordig mag een kast weer gezien worden in de woonkamer of ergens anders in het interieur, en daarom is zelf een kast met vakken maken een erg leuk doe het zelf idee. Heb je een mooie wand over in huis? Maak dan zelf een vakkenkast van steigerhout met een stap voor stap bouwtekening.

Je kan zelf kiezen of jij een vakkenkast met gelijke vakken wil maken, of dat je voor een speels uiterlijk gaat en zelf een kast met ongelijke vakken gaat maken. Alles is mogelijk met de juiste bouwtekening voor een vakkenkast.

 

Je hebt vast al wel een klein beetje rondgekeken bij de grotere meubelzaken wat de prijzen zijn voor een houten vakkenkast. Voor een vakkenkast van steigerhout betaal je al snel honderden euro’s, terwijl dat nu helemaal niet meer nodig is. Nu kan jij zelf goedkoop een vakkenkast van steigerhout maken en jezelf dus heel veel geld besparen.

Met de bouwtekening voor een kast met vakken, weet jij van tevoren precies welke materialen jij nodig hebt als je zelf een vakkenkast wil gaan maken, en welke houtsoorten jij kan gebruiken. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan qua kosten, en kan jij zelf goedkoop een vakkenkast maken voor in jou woonkamer. Wil jij direct aan de slag en zelf een vakkenkast in de woonkamer maken? Klik dan hier >>

Dit vind je misschien ook interessant!

  in Niet gecategoriseerd   0

  About admin

  No Comments

  Be the first to start a conversation

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.