Boomhutbed voor kinderen zelf maken met een complete bouwtekening en zaaglijsten.

Boomhutbedden zijn helemaal hip! Niet zo verwonderlijk, want welk kind wil er nu niet in een boomhut hoogslaper dromen? Deze kinderbedden maak je eenvoudig zelf.

Natuurlijk met een duidelijke bouwtekening. Een kinderbed in de vorm van een boomhut is ook geschikt voor kleinere kamers. Ze worden namelijk vooral in de hoogte gebouwd.

Daarnaast kun je de ruimte onder de hoogslaper multifunctioneel gebruiken. Als speelruimte, een speelhut of een bureau. Zo heeft jouw tiener er straks natuurlijk ook nog wat aan.

Hoe maak je een mooie boomhutbed van hout

Waarom zijn boomhutbedden zo trendy?

We hebben het hierboven al benoemd. Boomhut hoogslapers zijn enorm populair en trendy. Ze zijn makkelijk zelf te bouwen én ook geschikt voor kleine kinderslaapkamers.

Daarnaast biedt het bed ook ruimte aan een kinderbureau of een spannende speelplek. Zo houd je de kamer ook nog eens overzichtelijk en netjes opgeruimd.

Deze hoge bedden in de vorm van een boomhut zijn ook hip omdat kinderen graag hoog slapen. Denk maar eens aan het bovenste plekje in een stapelbed.

Een kinderbed boomhut geeft de kamer een stoer uiterlijk.Voor jongens, maar natuurlijk ook voor meisjes. Je kunt deze houten kinderbedden namelijk in elke gewenste kleur verven.

Dat is niet alleen leuk om te doen, maar ook bespaart je ook nog eens flink wat geld.

Voor een boomhut hoogslaper betaal je namelijk al snel honderden euro’s. Helemaal niet nodig, want met een duidelijk werkplan maak je deze kinderbedden eenvoudig zelf.

Is jouw kleintje toe aan een nieuw bed en wil je deze graag zelf maken? In dit artikel lees je precies hoe je zelf de mooiste boomhutbedden voor kinderen kunt bouwen.

Is een doe-het-zelf kinderbed als boomhut veilig?

Ja zeker! Een zelfgemaakte hoogslaper is zelfs heel veilig. Zeker als je deze van hout wilt gaan maken. De houtsoort voor het kinderbed bepaal je namelijk helemaal zelf.

Je kunt kiezen voor douglas, maar ook voor vuren of hardhout. Als je zelf boomhutbedden wilt bouwen met een werktekening, ontvang je ook een materiaal- en zaaglijst.

Je weet dus precies welke schroeven en verbindingen je het beste kunt gebruiken om het bed zo solide en stevig mogelijk te kunnen maken. De 3 zijkanten van het kinderbed worden veilig afgesloten. De voorzijde is voorzien van een halve afscheiding en een stevige trap. Jouw kindje kan dus nooit zomaar uit bed vallen. De stevige houten trap biedt toegang tot de hoogslaper. Een perfect begin voor een goede nachtrust én heerlijke zachte dromen.

Houten boomhutbed bouwen kan je gewoon zelf

Met boomhut kinderbedden maak je het slaapritueel leuker

Voor veel ouders is het herkenbaar. Kindjes die maar niet willen gaan slapen. Dat is niet alleen vervelend voor jou, maar belemmert jouw kind ook in de rust die het nodig heeft.

Met een leuk bed maak je het slaapritueel veel leuker. Elk kind vind het spannend om na het tandjes poetsen boven in zijn of haar boomhut hoogslaper te klimmen.

En je mag er nog in blijven slapen ook. Omdat het bed is voorzien van dichte zijkanten en een dak, creëer je een veilige en vertrouwde omgeving waarin jouw kind graag verblijft.

Een belangrijke factor voor een goede nachtrust natuurlijk. Je kunt de kinderbedtijd nog leuker maken door boomhutbedden van een persoonlijk tintje te voorzien.

Bijvoorbeeld met leuke bloembakjes aan de buitenzijde van het bed, een fris en vrolijk kleurtje op de wanden of posters van zijn of haar superheld.

Ook kun je het dak aan de binnenzijde van lichtjes voorzien. Jouw kindje valt elke nacht in slaap onder een sterrenhemel. In een boomhut kinderbed zijn slaapproblemen verleden tijd.

Waarom zelf een boomhut bedhuisje voor kindjes maken?

Omdat je natuurlijk liever geen fortuin wilt uitgeven aan een nieuw kinderbed.

Daarnaast zijn ze vaak saai en weinig uitnodigend.

Ook als de kinderkamer een specifieke of kleine afmeting heeft maak je zelf een bedhuisje van hout. De grootte en hoogte kun je dan namelijk zelf bepalen.

Je bent niet afhankelijk van de maatvoeringen van de fabrikant. Zelf hoogslapers maken in de vorm van boomhutten doe je ook als je wilt dat het kinderbed wat langer mee moet gaan.

Boomhutbed met complete zaaglijst maken

Als je een bed in de winkel koopt, zijn ze er namelijk in een mum van tijd uitgegroeid. Zonder van de investering dus. Boomhutbedden maak je van hout.

Een duurzaam en stevig materiaal dat zich ook nog eens uitstekend laat bewerken.

Denk daarbij maar eens aan schuren, lakken, oliën of verven. Zelfs waxen is een optie.

Is jouw kindje na een tijdje uitgekeken op de kleur?

Dan verf je het zelfgemaakte boomhutbed kinderbed makkelijk en snel over. Bijvoorbeeld in stoer donkerblauw of roze. Verschillende vrolijke kleurtjes gebruiken kan natuurlijk ook.

Hoe groot en hoog is een boomhutbed van hout eigenlijk?

Een kinderbed moet aan een specifieke afmeting voldoen. Dat geldt ook voor houten boomhutbedden. Gelukkig vind je ze allemaal in de boomhut hoogslaper bouwtekening.

Daarbij heb je ook nog eens de keuze uit bedden voor speciale leeftijdsgroepen. Een bedje voor peuters en kinderen tot en met 7 jaar is namelijk wat kleiner dan een tienerbed.

De afmetingen variëren van 70 x 150 cm tot 70-90 x 200 cm. De exacte hoogte van boomhutbedden vind je ook terug in het overzichtelijke en stap-voor-stap werkplan.

Zoals de naam al doet vermoeden, slaapt jouw kindje in een hoogslaper boomhut bed boven de grond. De hoogte mag niet zo hoog zijn dat het dak niet meer onder het plafond past.

Daarnaast moet het bed wel hoog genoeg zijn om de ruimte onder het bed nog optimaal te kunnen benutten. Bijvoorbeeld als opbergruimte of een plaats om te leren of lezen.

Een bureau of speelplek maken onder boomhutbedden en hoogslapers

Omdat een boomhut hoogslaper voor kinderen in de hoogte wordt gebouwd ontstaat er een ruimte onder het bed. Deze kun je lekker efficiënt indelen naar jouw eigen wensen.

Zo houd je voldoende ruimte over in de rest van de kinderkamer. Naast het zelf maken van een boomhutbed, kun je deze ook nog voorzien van een leuke speelplek.

Bijvoorbeeld met opbergkisten voor het speelgoed van jouw kindje. De ruimte kun je ook indelen met kasten. Voor kleding, boekjes of andere voorwerpen. Is jouw kind wat ouder?

Dan kun je ook zelf een houten bureau maken onder de hoogslaper. Een spannend speelplek creëer je door de ruimte onder het kinderbed te voorzien van gordijnen.

Zo hebben ze niet alleen de beschikking over een mooie boomhutbed, maar ook over een hut waar ze al hun fantasieën in kwijt kunnen. Tijdens het bouwen van een hoogslaper kun je natuurlijk ook jouw eigen fantasie gebruiken.

Boomhutbed met puntdak en ladder maken

Heb ik altijd een kinderbed boomhut tekening nodig en waar vind ik die?

Als je zelf een boomhut hoogslaper wilt bouwen voor jouw kind, dan maak je bij voorkeur gebruik van een goede werktekening. Je weet dan namelijk dat de afmetingen kloppen.

Jouw kindje slaapt als een prins of prinses in zijn of haar nieuwe kinderbed. Ook weet je dat je een solide constructie bouwt. Dit komt de veiligheid ten goede.

En dat is zeker als het gaat om bedden voor kinderen heel belangrijk. Met een werkplan weet je ook welke materialen je het beste kunt gebruiken en wat je nodig hebt.

Als je zelf een hoogslaper van hout wilt maken, heb je een plan nodig dat compleet wordt geleverd met zaaglijsten en materiaallijsten.

Dat betekent ook dat je geen belangrijke schroeven, onderdelen of bevestigingen vergeet.

Het bemachtigen van een boomhutbedden werkplan valt nog niet mee.

Boeken zijn vaak onduidelijk en omslachtig. Vaak worden ze ook nog eens in het Engels gedrukt. Dat betekent dat de maten worden weergegeven in inches.

Het omrekenen kost niet alleen tijd, maar gaat ook ten koste van de constructie. Een kleine rekenfout kan desastreuze gevolgen hebben.

Ook online is het moeilijk om een bruikbare tekening te vinden. Iets wat je toch écht nodig hebt als je zelf een kinderbed boomhut wilt bouwen. Gelukkig is daar een oplossing voor.

Kinder boomhutbedden bouwen

Hieronder kun je namelijk direct een boomhutbed bouwtekening downloaden. Compleet met een materiaal- een zaaglijst. Zo maak je van de kinderkamer een heerlijke en leuke ruimte.

Bouwtekening boomhutbedden hoogslapers voor kinderen downloaden

Wil je de kinderkamer ook veranderen in een spannende ruimte met een fantastische hoogslaper? Het downloaden van de boomhutbed tekening is dan een prima begin.

Dit werkplan voorziet je van alle informatie die je nodig hebt. Welk gereedschap je het beste kunt gebruiken, hoeveel hout je nodig hebt en welke benodigdheden je in huis moet halen.

Veel geld betalen voor een boomhut als kinderbed is dus helemaal niet nodig. Die investering kun je beter voor andere dingen gebruiken.

Zoals bijvoorbeeld verf in leuke kleurtjes of andere accessoires waarmee je het kinderbed van hout een persoonlijk tintje kunt geven. Daar kan jouw kleintje je natuurlijk bij helpen.

Klik hier voor meer info >>

Dit vind je misschien ook interessant!

  in Niet gecategoriseerd   0

  About admin

  No Comments

  Be the first to start a conversation

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.