Deze mooie hooiruif voor paarden, herten of andere dieren is een uitkomst voor elke stal of weide. Met deze hooiruif heb je de mogelijkheid om altijd droog en zandvrij te kunnen voeren. Deze hooiruif die je zelf kan maken aan de hand van de bouwtekening, heeft gekruiste poten en een waterdicht dak.

Zo weet je zeker dat het voer ook daadwerkelijk droog blijft. Je kan deze staande hooiruif gebruiken voor in de wei, maar ook voor in de stal. De verschillende afmetingen van deze hooiruif maakt dat mogelijk. De grote hooiruif heeft een hoogte van 2200 mm en een breedte van 1550 mm. De kleine variant van deze hooiruif is iets minder hoog met een afmeting van 1800 mm.

Door het gebruik van douglas hout is deze hooiruif makkelijk zelf te maken. Het dak is gemaakt van watervaste plaat. De bouwtekening voor deze hooiruif is voorzien van complete zaaglijsten, en een handige materiaal lijst zodat je precies weet wat je allemaal nodig hebt als je deze hooiruif zelf wil gaan maken.

hooiruif paarden en schapen bouwtekening nodig?

Hooiruif voor paarden zelf maken? Erg goed idee! In dit artikel vertellen we jou precies hoe jij een hooiruif voor paarden zelf kan maken, en waar je op moet letten tijdens het bouwen van dit leuke en nuttige doe het zelf project. Natuurlijk kan je hieronder de hooiruif bouwtekening downloaden zodat je direct aan de slag kan.

Als je zelf in het bezit bent van een paard, dan wil je natuurlijk alleen het allerbeste. Nu de herfst en de winter weer voor de deur staan lopen veel paarden eigenaren tegen een probleem aan met het voeren van het paard, welke grote gevolgen kan hebben voor de gezondheid van jou geliefde viervoeter.

Veel mensen staan er niet bij stil, maar een paard is een gevoelig dier wat behoefte heeft aan een goede kwaliteit hooi. In de herfst en de winter is het niet zo vanzelfsprekend dat het hooi van goede kwaliteit blijft, als we dit willen voeren op de weide of in de paddock.

Voer je hooi vanaf de grond dan zal het paard ongemerkt veel zand binnenkrijgen wat grote gevolgen zal hebben voor zijn darmfunctie, met koliek als gevolg. Een hooiruif voor paarden zelf maken is dus niet alleen heel erg leuk om te doen, maar ook nog eens erg functioneel en nuttig.

Met de bouwtekening voor een hooiruif voor paarden die je hieronder kan downloaden, kan jij zelf een hooiruif voor jou paard maken, en dat is helemaal niet zo moeilijk als dat je misschien wel dacht. In dit artikel vertellen we jou alles over het zelf maken van een hooiruif voor paarden, en geven we jou een aantal bruikbare tips voor het voeren van hooi in de winter.

Hooiruif bouwtekening downloaden

Als je hieronder de hooiruif bouwtekening gaat downloaden, dan heb jij de eerste stap gezet naar het goed voeren van het paard. Een hooiruif voor paarden in de wei is niet alleen makkelijk voor jezelf, maar het heeft nog meer voordelen.

Hieronder lees je een aantal tips waarom het verstandig is om hooi te voeren vanuit een hooiruif. De bouwtekening voor een hooiruif laat jou precies zien welke stappen je moet volgen om zelf een mooie hooiruif in de wei te maken, en daarvoor heb je echt geen jarenlange ervaring nodig.

Natuurlijk kan je ervoor kiezen om een hooiruif te kopen, maar feitelijk gezien ben je dan veel duurder uit dan dat je zelf een hooiruif gaat maken met een bouwtekening. Ook kan je zelf de afmetingen van de hooiruif bepalen. Wil je weten waarom het hooi voeren uit een hooiruif veel beter is voor het paard dan voeren vanaf de grond?

1. Het hooi blijft altijd droog in de hooiruif
2. Er komt geen zand in het hooi
3. Geen verspilling omdat het paard geen hooi kan vertrappen
4. Het stof uit het hooi kan naar beneden zakken
5. Het paard eet met een hooiruif op de juiste hoogte

Stof in paardenhooi is net zo slecht als zand. Met een hooiruif voorkom je dat zand zich vermengd met het hooi, en het stof dat zich in het paardenhooi bevindt naar beneden kan zakken. Als je hooi voert vanuit een hooiruif weet jij dus altijd zeker dat de kwaliteit van het hooi behouden blijft. De hooiruif bouwtekening is dus ideaal als jij zelf een hooiruif in de wei wil maken en deze winter altijd droog en goed hooi wil voeren aan jou paard.

Slowfeeder paard zelf maken

Een slowfeeder voor een paard is tegenwoordig een veelvoorkomende term. Slowfeeder betekent letterlijk “ langzaam voeren” en dat is nou juist wat een paard nodig heeft. Het gaat niet alleen verveling tegen, maar hooi voeren uit een slowfeeder zorgt ook voor een optimale spijsvertering van het paard.

Een slowfeeder voor een paard zelf maken is daarom ook een goed doe het zelf idee. Met de bouwtekening voor een hooiruif kan jij zelf een slowfeeder maken, zonder dat je daaraan veel geld hoeft uit te geven.

Zelf een slowfeeder maken met een tekening heeft dezelfde voordelen als dat we hierboven aangegeven hebben, alleen zorg je er nu voor dat het paard langzamer eet en kleinere porties per keer binnenkrijgt. Draadmatten gebruiken voor een slowfeeder in combinatie met de hooiruif bouwtekening zorgen ervoor dat jij deze herfst en winter altijd droog kan voeren in de wei of paddock.

Hooi voeren vanuit een hooiruif is dus veel beter voor de gezondheid van het paard, dan dat je hooi voert vanaf de grond. Zo weet je zeker dat jou paard goed voer binnenkrijgt en je je geen zorgen hoeft te maken over eventueel aanwezig zand of stof in het paardenhooi. Wil jij zelf een hooiruif in de wei maken met een duidelijke bouwtekening? Klik dan hier >>

Dit vind je misschien ook interessant!

  in Niet gecategoriseerd   0

  About admin

  No Comments

  Be the first to start a conversation

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.