Dit egelhuis is echt een aanwinst als je zelf egels in de tuin hebt, of die graag zou willen. Dit egelhuisje kan je nu zelf maken met een bouwtekening. Het huisje is voorzien van een dubbele ingang, zodat de veiligheid voor de egel verzekerd is. Dit egelhuisje kan je zelf maken van multiplex en vuren hout. Daarnaast heb je roestvrij stalen schroeven nodig om de compartimenten aan elkaar te bevestigen.

De bouwtekening voor een egelhuisje is voorzien van de exacte zaaglijsten voor een egelhuisje, en natuurlijk van een stap voor stap en duidelijke uitleg. Dit egelhuisje heeft een breedte van 500 mm en een lengte van 800 mm. Hiermee is het dus passend voor elke tuin. Het dak is schuin aflopend zodat er geen water op blijft staan.

Wil jij zelf een egelhuisje maken van hout? Erg leuk doe het zelf idee! Egels in de tuin is niet alleen erg leuk om naar te kijken, maar ook nog eens erg nuttig voor jou tuin. In het najaar en de herfst zien we ze gelukkig weer op grote schaal, terwijl de egel toch een beetje bescherming nodig heeft.

Als je zelf egels in de tuin hebt, of je wil ze heel graag verwelkomen in jou tuin, dan is zelf een egelhuisje maken van hout een erg leuk idee. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om een egelhuisje te kopen, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker.

Met de bouwtekening voor een egelhuisje die je hieronder kan downloaden, is het niet moeilijk om zelf een mooi egelhuisje van hout te maken. Als de herfst begint is het de beste tijd om zelf een egelhuisje te maken van hout, want ook de egel gaat in winterslaap. Zo rond oktober/november zoekt de egel dus een veilige, warme en droge plaats om zijn winterslaap tot eind april in te houden.

Het is dus nu de perfecte tijd om zelf een egelhuisje te maken van hout zodat ook jij deze herfst kan genieten van egels in de tuin.Wil je weten hoe je zelf een egelhuisje kan maken? De bouwtekening voor een egelhuisje legt jou in duidelijke stappen uit hoe je dat zelf kan doen, en waar je rekening mee moet houden als je zelf een egelhuisje wil gaan maken.

Bouwtekening voor een egelhuisje downloaden

Als je de bouwtekening voor een egelhuisje gaat downloaden, dan kan je beginnen met dit leuke doe het zelf idee voor in de tuin. Als je al een egel in de tuin hebt dan is het belangrijk dat je jou zelfgemaakte egelhuisje op een goede plaats neerzet.

Deze plaats moet verscholen en veilig zijn, zonder dat andere dieren zoals bijvoorbeeld katten er makkelijk bij kunnen. Een egel houdt van rustige veilige plaatsen in de tuin, en zal zich dan ook fijn voelen als het egelhuisje wat je zelf gaat maken op een rustige plaats staat.

Zo ben je ervan verzekerd dat jou doe het zelf egelhuisje snel bewoond zal zijn. De bouwtekening voor een egelhuisje die je hieronder kan downloaden voorziet jou niet alleen van alle exacte afmetingen voor een egelhuisje, maar ook welke punten extra aandacht verdienen en waar je op moet letten als je zelf een egelhuisje gaat maken.

Voordat de egel in winsterslaap gaat en dus een veilig onderkomen zoekt in een egelhuisje, bestaat zijn leven alleen maar uit eten. Als je egels in de tuin hebt dan wil je misschien ook weten wat egels eten. Je moet hierbij denken aan kleine wormpjes, krekels, etc.

Zelf egels voeren is nooit een goed idee, en dit kan je dan ook beter aan instellingen overlaten die gespecialiseerd zijn in het opvangen van egels. Natuurlijk kan je de egel in jou tuin wel een handje helpen door zelf een egelhuisje te maken van hout.

Een egelhuisje voor in de tuin zelf maken

Een egelhuisje voor in de tuin zelf maken met een bouwtekening is natuurlijk heel erg leuk om te doen, maar de plaats voor een egelhuisje in de tuin is ook erg belangrijk. Zorg er altijd voor dat het door jou zelfgemaakte egelhuisje op een veilige en wat rommelige plaats in de tuin staat.

Deze plaats kan een hoekje in de tuin zijn onder een struik, of tussen een berg met bladeren. De egel zal snel zijn weg vinden naar het egelhuisje in jou tuin. Ook moet je ervoor zorgen dat als je een egelhuisje voor in de tuin zelf wil maken, dat je deze uit de wind plaats en iets schuin laat aflopen zodat eventueel regenwater niet in het egelhuisje kan lopen.

Een egelhuisje voor in de tuin zelf maken is dus een heel leuk en nuttig doe het zelf idee voor in de tuin. Zo help je niet alleen de egeltjes, maar je krijgt er ook gezelligheid voor terug. Met de bouwtekening voor een egelhuisje die je hieronder kan downloaden, weet jij precies hoe jij zelf een mooi egelhuisje kan maken op een makkelijke manier.

Dus heb jij egels in jou tuin, of zou je graag egels in jou tuin willen? Maak dan zelf een egelhuisje met de stap voor stap bouwtekening die je hieronder kan downloaden. Wil je nog meer inspiratie voor leuke ideeën voor in de tuin om zelf te maken? Klik dan hier >>

Dit vind je misschien ook interessant!

  in Niet gecategoriseerd   0

  About admin

  No Comments

  Be the first to start a conversation

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.