Dubbele wasmachine kast zelf maken met een bouwtekening en complete zaaglijst

Dubbele wasmachine kast zelf maken met een bouwtekening

Een dubbele wasmachine kast zelf maken doe je natuurlijk met een duidelijke bouwtekening. Want op deze manier weet je zeker dat jouw project een succes wordt. Belangrijk, want een dubbele ombouw voor de wasmachine én droger voorziet je van behoorlijk wat comfort.

We weten echt wel dat wasmachines en wasdrogers onmisbaar zijn. In grote huishoudens, maar ook binnen kleine gezinnen.

Toch overtuigen ze niet door hun oogverblindende schoonheid. Witgoed apparatuur kan een interieur of uitstraling van en ruimte dan ook behoorlijk verpesten. Gelukkig kun je dat met een dubbele wasmachine kast voorkomen.

Maar wat zijn de voordelen van zo’n ombouw? Kies je dan het beste voor een brede of een langwerpige kast voor de wasmachine of de droger? In dit blog vertellen we je er alles over.

Daarnaast voorzien we je ook van een aantal leuke ideeën als je zelf een dubbele kast wilt bouwen voor 2 wasmachines. Zo ga je goed voorbereid en vol inspiratie aan de slag.

Waarom je zou moeten kiezen voor een zelfgemaakte kast voor 2 wasmachines

Een dubbele kast kun je maken voor 2 wasmachines, maar natuurlijk ook voor een wasdroger en een wasmachine. Welk witgoed apparaat je er ook in op wilt bergen, je maakt altijd de juiste keuze door deze zelf te bouwen. Je maakt een dubbele ombouw voor witgoed machines als je niet wilt dat de buitenzijde zichtbaar is. De witte ombouw doet vaak een beetje koud en kil aan. Niet echt iets waar je naar op zoek bent binnen jouw inrichting.

wasmachine kast zelf maken

Alle voordelen van een dubbele witgoed ombouw op een rij

Je kiest ook voor het bouwen van een dubbele kast om het gebruiksgemak. Door de droger of de wasmachine bijvoorbeeld in de kast te plaatsen, werk je altijd vanaf een fijne hoogte. Je hoeft dus niet meer zo vaak te bukken om de was in of uit de trommel te halen.

Daarnaast heeft de dubbele wasmachine ombouw ook nog een extra opbergruimte. Bijvoorbeeld voor jouw wasmiddel of wasverzachter.

Zo heb je alles wat je nodig hebt overzichtelijk bij elkaar. Een verticale ombouw bespaart je natuurlijk ook nog eens ruimte.

Ombouw maken voor een droger en een wasmachine: waar moet je op letten?

Als je een 2-in-1 kast wilt gaan bouwen voor witgoed machines, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo moet de achterzijde van de kast voorzien zijn van een aantal openingen met de juiste diameter.

Bijvoorbeeld voor de aan- en afvoer van water en elektriciteit. Natuurlijk is het ook belangrijk dat de dubbele wasmachine kast past in de ruimte waarin je deze wilt plaatsen.

Dat kan in de bijkeuken, de garage of de badkamer zijn. Een ombouw voor de droger en de wasmachine kun je natuurlijk ook op zolder plaatsen. De houtsoort die je kiest is afhankelijk van waar je de kast wilt plaatsen.

Op de badkamer kun je beter kiezen voor een watervaste houtsoort. De dubbele kast voor de wasmachines gaat dan nog langer mee en is niet gevoelig voor vocht of condens.

In andere ruimtes kun je ook kiezen voor een wasmachine ombouw van steigerhout, douglas of vuren. Ook de afmeting van de kast is belangrijk als je zelf een ombouw wilt maken die plaats biedt aan 2 witgoed machines.

Daarbij kun je ervoor kiezen om de apparaten boven elkaar te plaatsen, maar naast elkaar kan natuurlijk ook. Zo kun je de bovenzijde van de wasmachine kast gebruiken als werkvlak of extra opbergruimte. 

wasmachine meubel

Zelf een kast voor de droger en wasmachine maken van hout met werkplan

Als je zelf een kast van hout wilt maken voor 2 apparaten, dan wil je natuurlijk wel dat deze past binnen jouw woonstijl. Hout is een materiaal dat je heel goed kunt bewerken. Je zou de dubbele kast voor de apparatuur dus prima kunnen verven of lakken.

Kies je voor een wasmachine ombouw van steigerhout? Dan is een behandeling vaak niet nodig en kun je gelijk genieten van een mooie kast die jouw witgoed verborgen houdt.

Als je zelf aan de slag wilt, dan heb je wel een goed stappenplan nodig. Zo weet je namelijk zeker dat je de juiste werkwijze hanteert.

Een dubbele wasmachine kast bouwtekening voorziet je niet alleen van duidelijke zaaglijsten. Aan de hand van de materialenlijst weet je namelijk ook precies hoeveel hout en schroeven je nodig hebt om de wasmachine ombouw te kunnen maken.

De tekening geeft je de juiste afmetingen, diameters en materialen.

Leuke ideeën en inspiratie voor een houten kast met 2 wasmachines

Een houten ombouw voor 2 witgoed machines is ook nog eens een aanwinst voor de ruimte. Als je kiest voor een brede dubbele ombouw, dan kun je deze voorzien van leuke manden. Bijvoorbeeld voor het opbergen van klein wasgoed, zeep of waszakjes.

De deuren kun je versieren met mooie knoppen of handvatten. Natuurlijk in de stijl die jij wenst. In combinatie met het hout vormen ze een prachtig contrast. Kies voor een ombouw met een industriële of juist landelijke of klassieke look.

De dubbele kast voor de wasmachine en droger kun je natuurlijk ook voorzien van isolatie. Zo heb je geen last meer van het lawaai dat het witgoed apparatuur veroorzaakt. Daardoor kun je de ombouw ook prima in de bijkeuken of keuken plaatsen.

dubbel wasmachine kast maken

Waar kan ik de dubbele wasmachine kast bouwtekening downloaden?

Voor een goede en duidelijke tekening met zaaglijsten hoef je niet urenlang te zoeken. Het werkplan voor een dubbele witgoed kast downloaden je namelijk eenvoudig op onze website.

Zo besparen we je een behoorlijk lange online zoektocht. Na het downloaden kun je dus direct zelf aan de slag met het bouwen van een kast voor de droger en wasmachine.

Maak een ombouw waarbij je het witgoed apparatuur naast of zelfs op elkaar kunt plaatsen. Zo maak je dus altijd een dubbele wasmachine ombouw die helemaal aan jouw wensen voldoet.

meer info klik hier >>

Dit vind je misschien ook interessant!

  in Niet gecategoriseerd   0

  About admin

  No Comments

  Be the first to start a conversation

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.