Paardenstallen bouwen? Doe dat met een bouwtekening!

paardenstallen bouwen

Als je zelf een stal wil gaan bouwen voor jou paard, dan komen daar nog wel wat dingen bij kijken waar je rekening mee moet houden.

Ben je in het bezit van een paard en heb je de beschikking over een paddock of een stukje weiland? Dan is het een goed idee om zelf een schuilstal te gaan bouwen.

Het is natuurlijk het allerbeste om een paard lekker buiten te houden. Dit is niet alleen zijn natuurlijk leefomgeving, maar uiteindelijk ook veel gezonder voor het paard zelf.

Toch is het geen overbodige luxe om het paard de mogelijkheid te bieden om te kunnen schuilen als het weer slecht is. Paarden hebben over het algemeen een hekel aan regen en wind, en daarom biedt een schuilstal uitkomst.

paardenstallen bouwen

Een schuilstal kenmerkt zich doordat deze 1 open zijde heeft. Hierdoor kan het paard altijd zelf de beschutting van een stal opzoeken als dat nodig is.

Maar hoe maak je nou zelf een schuilstal? En waar moet je op letten als je zelf een schuilstal voor een paard wil gaan bouwen? Het begint natuurlijk allemaal met een duidelijke en stap voor stap bouwtekening, zodat jou doe het zelf schuilstal ook echt een succes wordt. Schuilstal paard - Zelf een schuilstal bouwen van hout

Paardenstallen bouwen. Heb ik daar een vergunning voor nodig?

Dit is 1 van de eerste dingen die je moet weten als je van plan bent om zelf een schuilstal te gaan bouwen. Sommige gemeenten staan het toe om een (mobiele) schuilstal op een stukje perceel te plaatsen, maar heel veel gemeenten ook niet.

Je kan je van tevoren het beste goed laten inlichten. Het zou natuurlijk zonde zijn van jou tijd en energie als je jou schuilstal straks weer af moet breken. Als je dat gedaan hebt, dan is het belangrijk om de beste plaats voor de schuilstal te bepalen.

Het is belangrijk dat je rekening houdt met de zijde van de wind en de regen, zodat de schuilstal straks niet met de opening naar het weer toestaat. Dan moet je een stevige ondergrond hebben of maken waarop je de schuilstal gaat bouwen.

paardenstallen bouwen

Wil je deze nog betegelen of bestraten? Het werken met rubberen matten in een schuilstal is tevens een goede oplossing. Door de bodem te bestraten of te voorzien van matten, voorkom je dat het paard straks in de modder of in het nat staat.

Ook is een harde ondergrond in de schuilstal aan te raden als je van plan bent om het paard daar ook te gaan voeren. Zo komt er geen zand of modder in het voer.

Dit kan ernstige gezondheidsproblemen voor het paard opleveren, zoals bijvoorbeeld koliek.

Goedkope schuilstal voor een paard maken met een bouwtekening?

We weten allemaal dat stallen en andere dierenverblijven behoorlijk prijzig zijn als je die moet kopen bij de leverancier.

Vaak heb je dan ook alleen nog maar het materiaal voor de stal, en moet je deze zelf nog in elkaar zien te zetten. Wil je een kant en klare schuilstal voor een paard kopen? Dan ben je al snel duizenden euro’s verder.

paardenstallen bouwen

Een goedkope schuilstal kan je nu zelf maken met een bouwtekening, en dat is helemaal niet zo moeilijk als dat je misschien wel dacht.

De schuilstal bouwtekening die je hieronder kan downloaden is voorzien van verschillende afmetingen, zodat er altijd een stal is die aan jou wensen voldoet.

Deze tekening heeft tevens een duidelijke en stap voor stap uitleg die makkelijk te volgen is.

Ook de exacte zaaglijsten voor een schuilstal zijn aan deze bouwtekening toegevoegd. Een goedkope schuilstal maken is dus echt mogelijk, je hoeft hier geen duizenden euro’s aan te spenderen. Paardenstallen bouwen met een tekening Daarnaast is het ook nog eens erg leuk om zelf jou stal voor het paard te bouwen, want uiteindelijk kan je deze net zo maken zoals jij dat wil.

Ben jij in het bezit van een paard en wil je graag zelf een goedkope schuilstal bouwen aan de hand van een tekening? Klik dan hier >>

paardenstallen bouwen

Dit vind je misschien ook interessant!

  in Niet gecategoriseerd   0

  About admin

  No Comments

  Be the first to start a conversation

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.